Prijavite se za Emile Boutmy stipendiju

1 nov

Pariski Institut političkih nauka (Science Po) poziva međunarodne studente da se prijave za Emile Boutmy stipendiju.

OBLAST:

političke nauke

OPIS

Stipendija je namijenjena najboljim međunarodnim studentima van Evropske unije koji se prvi put prijavljuju i koji su primljeni na osnovne ili master studije koje se nude na Univerzitetu.

Dodiplomski program Emile Boutmy stipendije može imati različite oblike, u rasponu od 3 600 € do 13 190 € za tri godine osnovnih studija.

Master program Emile Boutmy stipendije je školarina od 12 200 € godišnje, koja pokriva dio školarine za dvije godine master programa.

USLOVI

Mogu se prijaviti studenti koji se prvi put prijavljuju iz države van Evropske unije, čije domaćinstvo ne plaća porez u okviru Evropske unije i koji su primljeni na osnovne ili master studije.

Ova se stipendija dodjeljuje na osnovu faktora izvrsnosti i prema vrsti profila koji se traži za ovaj program. U obzir se uzimaju i socijalni kriterijumi.

NAČIN PRIJAVE

Studenti moraju naznačiti da se prijavljuju za stipendiju Emile-Boutmy u odjeljku ,,Finansijske informacije” svoje prijave za Sciences Po. Od studenata se može tražiti da dostave dokaz o prihodima i dokumente koji objašnjavaju njihovu porodičnu situaciju. Važno je posjetiti službenu web stranicu (link se nalazi ispod) kako biste pristupili obrascu za prijavu i za detaljne informacije o tome kako se prijaviti za ovu stipendiju.

ROK ZA PRIJAVU:

Za akademsku godinu 2023.-2024. rok za master programe je 30. novembar 2022., dok je rok za osnovne studije (iz stranih srednjih škola) 22. februar 2023. godine.

Detaljnije:

https://www.sciencespo.fr/…/emile-boutmy-scholarship

(Visited 228 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments