Prijavite se za Australijsku nagradnu stipendiju

9 apr
Rok prijave 30.04.2020

 

Australijske nagrade u vidu stipendije su dugoročne nagrade kojima upravlja Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine. Cilj im je da doprinesu razvojnim potrebama australijskih partnerskih zemalja u skladu sa bilateralnim i regionalnim sporazumima.

OBLAST:
Nagradna stipendija.

OPIS
Australijske nagrade u vidu stipendije su dugoročne nagrade kojima upravlja Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine. Cilj im je da doprinesu razvojnim potrebama australijskih partnerskih zemalja u skladu sa bilateralnim i regionalnim sporazumima. Oni pružaju mogućnost ljudima iz zemalja u razvoju, posebno onih zemalja smještenih u indo-pacifičkom regionu, da pohađaju redovni dodiplomski ili postdiplomski studij na australijskim univerzitetima i institucijama za tehničko i dodatno obrazovanje (TAFE). Australijske nagradne stipendije nude se u minimalnom periodu potrebnom da pojedinac završi akademski program koji je odredila australijska visokoškolska ustanova, uključujući bilo koju pripremnu obuku. Stipendija obuhvata: punu školarinu, povratno avionsko putovanje – plaćanje jednog povratka, avionska karta ekonomske klase do Australije i iz nje, jednokratna isplata kao doprinos za troškove smještaja, udžbenika, nastavnog materijala. Naknade za engleski kurs (PCE) – ako se smatra neophodnim PCE mogu biti dostupni studentima za obuku u zemlji i / ili u Australiji.

USLOVI
Kandidati koji žele da prihvate nagradnu stipendiju moraće da potpišu ugovor sa Australijskom zajednicom, izjavljujući da će ispunjavati uslove stipendije. Stipendisti su dužni da napuste Australiju najmanje dvije godine nakon što završe stipendiju. Ako to ne učinite, naučnici će snositi dug za ukupne akumulirane troškove njihove stipendije.

NAČIN PRIJAVE
Ukoliko želite da se prijavite posjetite link i informišite se o svim koracima potrebnim za prijavu.

ROK ZA PRIJAVU:
30. april 2020. godine

Detaljnije potražite na linku.

(Visited 232 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments