Prijavite se za Atlas Corps stipendije u SAD-u

31 mar
Rok prijave 01.05.2020

Atlas Corps nudi program stipendija za sve međunarodne kandidate koji žele da postanu vodeći svjetski lideri u društvenim promjenama.

OBLAST:

Sve oblasti.

OPIS

Atlas Corps je stipendija od 12 do 18 mjeseci u Sjedinjenim američkim državama za vodeće svjetske lidere u društvenim promjenama. Stipendisti stalno rade u organizacijama domaćina kako bi razvili liderske vještine i naučili efikasne prakse kroz seriju profesionalnog razvoja i mogućnosti umrežavanja sa drugim stipendistima. Stipendija omogućava učesnicima grupne kulturne aktivnosti kao što su obilazak spomenika, sportska dešavanja, američke praznične proslave i još mnogo toga. Atlas Corps sponzoriše pripravničku J1 vizu i pokriva većinu troškova apliciranja. Atlas Corps takođe svakom članu osigurava životnu stipendiju za pokrivanje osnovnih troškova života, mjesečni telefonski plan, zdravstveno i putno osiguranje, kao i međuanrodne avio karte.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani međunarodni kandidati starosti do 35 godina sa dvije ili više godina relevantnog iskustva, koji imaju napredno znanje engleskog jezika. Državljani SAD se ne mogu prijaviti za program stipendiranja. Svaki kandidat je obavezan da se vrati u matičnu zemlju nakon isteka stipendije.

NAČIN PRIJAVE

Svi zaineresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacione forme na linku: https://atlascorps.org/apply-united-states/…

ROK ZA PRIJAVU:

1. maj 2020. godine

Detaljnije: www.atlascorps.org

(Visited 154 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments