Prijavite se za Ajnštajn stipendije

13 mar

Otvorene su prijave za Ajnštajn stipendiju 2024. Ajnštajn forum i Vitenštajn fondacije nude stipendiju za izuzetne mlade mislioce koji žele da se bave projektom u oblasti koja je drugačija od drugih u njihovom prethodnom istraživanju.

OBLAST:

humanističke, društvene i prirodne nauke

OPIS

Svrha stipendije je da podrži one koji su, pored vrhunskog rada u svojoj oblasti specijalizacije, otvoreni i za druge, interdisciplinarne pristupe – po uzoru na Alberta Ajnštajna. Stipendija uključuje smještaj od pet do šest mjeseci u vrtnoj kućici Ajnštajnove vikendice u Kaputu, Brandenburg, samo na maloj udaljenosti od univerziteta i akademskih institucija u Potsdamu i Berlinu. Na kraju perioda stipendiranja, od stipendiste se očekuje da predstavi svoj projekat na javnom predavanju na Ajnštajn forumu i u Vitenštajn fondaciji. Ajnštajn stipendija nije namijenjena kandidatima koji žele da završe akademske studije koje su već započeli.

USLOVI

Da biste se prijavili za Ajnštajn stipendiju, morate biti mlađi od 35 godina i imati univerzitetsku diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih nauka.

NAČIN PRIJAVE

Prijava treba da sadrži: biografiju, prijednog projekta na dvije stranice i dva pisma preporuke i poslati je na: [email protected]m.de

ROK ZA PRIJAVU:                                                                    

15.05.2023.

Detaljnije na:

https://opportunitydesk.org/2023/01/11/einstein-fellowship-2024/

mladiinfo.me

(Visited 147 times, 3 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments