Prijavite se na zajednički regionalni projekat koji organizuju UNICEF , UNDP i UNESCO

26 dec
Rok prijave 09.02.2020

Na javni poziv otvoren u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost” se mogu mogu prijaviti javne ustanove, jedinice lokalne samouprave i organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije.

Rok za slanje projektnih prijedloga je 09. februar 2019. godine, do 17:00 časova.

Zajedničkim regionalnim programom se želi osnažiti povjerenje između različitih društvenih grupa i naroda, u i između, Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore i Republike Srbije, a putem strukturiranih prilika za dijalog, kroz djelovanje i preporuke za poboljšanja javnih politika.

U proteklih nekoliko mjeseci kroz zajednički regionalni program organizovano je 12 dijaloških platformi u sve tri zemlje- učesnice, uz učešće preko 1,200 adolescenata, mladih, predstavnika civilnog društva, omladinskih i ženskih organizacija, javnih ustanova, medijskih kuća, nastavnika i privatnog sektora. Platforme su omogućile da se utvrde izazovi u domenu društvene kohezije te preporuče zajedničke aktivnosti na rješavanju utvrđenih izazova/prioriteta.

Na Regionalnoj dijaloškoj platformi koja je održana u Sarajevu 2-3.12.2019. godine, učesnici/e iz sve tri zemlje su razmatrali i potvrdili prethodno iznesene prioritete (na platformama unutar svake od zemalja-učesnica), te iznijeli dodatne preporuke za moguće djelovanje unutar svake oblasti.

Na osnovu niza održanih platformi, prioritetne oblasti i teme ovog poziva su definirane kao:

Jačanje kapaciteta mladih
Unaprijeđenje medijske i informacijske pismenosti i medijsko izvještavanje
Unaprijeđenje dijaloga i djelovanja za opšte dobro
Unaprijeđenje obrazovnog sistema u svrhu postizanja društvene kohezije
Unaprijeđenje ravnopravnosti spolova
Promovisanje kulturne raznolikosti i interkulturalnog razumijevanja
Zaštita životne sredine

Više informacija i formular za aplikaciju pronađite ovdje.

(Visited 416 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments