Prijavite se na “Vikend aktivizma” – Banja Luka

14 jul
Rok prijave 26.06.2022

Udruženje građana Oštra Nula poziva sve zainteresovane mlade ljude da se prijave na školu građanskog obrazovanja – “Vikend aktivizma“  čija će se tri modula organizovati u Banjaluci u periodu:

05-07. avgusta 2022.

25-27. novembra 2022.

03-05. marta 2023.

Ovogodišnji “Vikend aktivizma” ima novine i poboljšanja u svrhu proaktivnog djelovanja pojedinaca_ki u lokalnim zajednicama. Poslije prve decenije – “Vikend aktivizma” postaje škola građanskog obrazovanja gdje će polaznici_ce imati priliku da kroz tri modula se upoznaju sa pravnim okvirima u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, koji regulišu neposredno učešće građana na lokalnom nivou, ali i kako rješavanje određenog problema u lokalnoj zajednici izgleda u praksi.

Kroz različite edukativne radionice, predavanja, primjere iz prakse i rješavanje problema u lokalnoj zajednici polaznici_ce “Vikend aktivizma”  će steći znanje za neposredno djelovanje u svojoj lokalnoj zajednici i na taj način se upoznati sa tim šta znači biti društveno-odgovoran građanin_ka.

Vrlo je važno da istaknemo da djelovanjem na lokalnom nivou imamo priliku da pokrenemo promjene u našem naselju, ulici, mjesnoj zajednici, gradu ili opštini. Odnosno, da utičemo i kreiramo sadržaj u našem najužem okruženju. Ako nismo zadovoljni na koji način legitimno izabrani predstavnici zastupaju naše interese, postoje oblici organizovanja definisani zakonima koji nam omogućavaju da utičemo na donosioce odluka.

Predavači_ce na “Vikendu aktivizma” će biti dugogodišnji_e aktivisti_kinje , pravnici_e, novinari_ke i društveno odgovorni građani_ke, stoga je bitno da učesnici_e budu prisutni na svim radionicama i modulima kako bismo zajedno mogli doći do rješenja sa kojima se bh. društvo  susreće.

Učesnicima je omogućeno da se prijave sami ili u paru kako bismo, zajedno sa mentorima_cama,  ukazali i pomogli rješavanju problema u domenu građanskih i ljudskih prava.

Za prijavu je  utorak, 26. juli, a za prijavu je potrebno popuniti PRIJAVNI FORMULAR.

Poziv je otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.

TROŠKOVE PREVOZA, SMJEŠTAJA I HRANE SNOSI UDRUŽENJE GRAĐANA  “OŠTRA NULA“.

Više informacija o ovogodišnjem Vikendu aktivizma možete pogledati na LINK-u.

Kontakt osoba:

Milica Pralica

065/474-816

 

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments