Prijavite se na Technovation Girls takmičenje 2021

8 mar
Rok prijave 12.03.2021

Technovation Girls je besplatan program zasnovan na tehnologiji za djevojčice uzrasta od 10 do 18 godina. To je pokret djevojaka, mentora i vaspitača koji rade zajedno na učenju i primjeni tehnoloških vještina za promjenu svijeta.

OBLAST: Osnaživnje žena

OPIS

Radeći u timovima (od 1 do 5), djevojke pronalaze problem u svojoj zajednici i prave mobilnu aplikaciju koja će ga riješiti. Usput razvijaju svoju saradnju, rešavanje problema i liderske vještine. Za Technovation Girls program potrebno je 30+ sati da se završi (preporučuje da izdvojite oko 12 nedelja) i potpuno je besplatan. Učenice Technovation Girls kreiraju rešenja za probleme zajednice koristeći tehnologiju. Kao student ćete: identifikovati problem koji je važan za vašu zajednicu, naučiti da kodirate aplikaciju koja rešava problem i usput razvijajte druge vještine, sarađivati sa vršnjacima i učiti od mentora iz industrije.

Kao mentor ćete: podržati jedan ili više timova na njihovom putu učenja, razvijati vještine dok ohrabrujete djevojke za liderstvo i pravljenje promjena, umrežavati se i dijeliti najbolje prakse sa vršnjacima iz Salesforce-a, Google-a, Cisco-a, Adobe-a, HSBC-a, GM-a, AT&T-a i drugih.

USLOVI

– Svi studenti moraju biti između 10 i 18 godina starosti od 1. avgusta 2020. Svi studenti moraju da se identifikuju kao žene, trans, nebinarne ili rodno nesaglasne. Studenti rođeni kao muškarci i koji se identifikuju kao muškarci ne mogu da učestvuju u takmičenju.

– Timovi su sastavljeni od 1 do 5 učesnika. Studenti se mogu pridružiti samo 1 timu. Nema ograničenja na broj mentora po timu.

– Takmičarske kategorije se zasnivaju na uzrastu najstarijeg učenika u timu.

– Studenti mogu da učestvuju u Technovation Girls dok ne napune 18 godina.

• Studenti mogu da rade sa istim članovima tima i mentorima, ali ne mogu da podnose materijale za takmičenje tokom više godina.

• Timovi mogu istražiti isti problem, ali prototip aplikacije mora biti drugačiji svake godine.

NAČIN PRIJAVE

Za prijavu idite na link: https://my.technovationchallenge.org/signup#/data-use

ROK ZA PRIJAVU: 12.03.2021. godine

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments