Prijavite se na takmičenju za Svjetski dan hrane

30 okt
Rok prijave 06.11.2020

 

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija poziva djecu i tinejdžere iz cijelog svijeta da dođu i učestvuju u ovogodišnjim takmičenjima plakata za proslavu Svjetskog dana hrane.

OBLAST:
Hrana

OPIS
Za takmičenje, učesnici moraju nacrtati svog omiljenog heroja hrane. Svijet je prepun junaka s hranom – od poljoprivrednika do vozača, prodavača, predstavnika banke, vlade, itd., Koji uprkos raznim izazovima, poput trenutne pandemije COVID-19, naporno rade kako bi osigurali da hrana prolazi sa farmi za naš sto, učesnici mogu koristiti knjigu Svjetskog dana hrane udružene nacije za bilo koju potrebnu inspiraciju. 15 postera u svakoj kategoriji (60 postera) će biti odabrano za uži izbor od strane komisije za skrining u decembru 2020. Kandidati koji uđu u uži izbor dobit će certifikat za ovo postignuće. Svi dobitnici dobit će posebnu poklon torbu i potvrdu o priznanju od Ujedinjenih nacija. Svi dobitnici će svoje plakate promovisati na FAO-ovim društvenim mrežama i u kancelarijama FAO-a širom svijeta.

USLOVI
Učesnici moraju biti između 5 i 19 godina, maloljetnici moraju imati dozvolu zakonskog staratelja. Sva umjetnička djela moraju biti originalna i ne smiju sadržavati fotografske slike takmičara ili druge lične podatke.

NAČIN PRIJAVE
Za više informacija o načinu prijave posjetite link: http://www.fao.org/world-food-day/contest/en/…

ROK ZA PRIJAVU:
06.11.2020. godine
Detaljnije: http://www.fao.org/home/en/

(Visited 138 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments