Prijavite se na Rosa Luksemburg stipendije u Njemačkoj

22 sep
Rok prijave 01.10.2020

Odeljenje za stipendije Rosa-Luksemburg-Stiftung dodijeljuje stipendije magistra i doktora nauka visokokvalifikovanim međunarodnim studentima koji žele da studiraju u Njemačkoj. Stipendija za međunarodne studente je u obliku životne stipendije u trajanju standardnog perioda studijskog programa. Školarine za međunarodne studente se ne pokrivaju.

OBLAST:
Obrazovanje

OPIS
Prednost će imati žene, studentice neakademskog i migrantskog porijekla, socijalno ugrožene i osobe sa invaliditetom, sa dostignućima i posvećenošću studenata dodiplomskog i doktorskog studija iz naučnih i tehničkih disciplina, aktivno se podstiču kao i diplomiranih tehničkih visokih škola.

USLOVI
Kriterijumi koje kandidati moraju zadovoljiti su: poznavanje njemačkog jezika(nivo B2 ili više), MA studenti moraju biti upisani na državni ili priznati njemački univerzitet, doktorandi moraju biti primljeni na njemačkom univerzitetu, kandidati za stipendije za master studije i doktorske studente iz Egipta, Libije, Libana, Tunisa, Jemena, Jordana, Maroka i Iraka mogu biti studenti za postdiplomske studije, magistarske studije ili državne ispite u Nemačkoj ili doktoratima koji idu na doktorat ili doktorsko istraživanje u Nemačkoj.

NAČIN PRIJAVE
Prijave slati na mejl adresu: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:
01.10.2020. godine

Detaljnije: https://www.rosalux.de/en/foundation/studienwerk

(Visited 234 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments