Prijavite se na program za mlade ,,Odvaži se, jer te se tiče”

22 jan
Rok prijave 30.01.2023

Inicijativa mladih za ljudska prava (Youth Initiative for Human Rights) Srbije poziva sve zainteresovane da se prijave za program ,,Odvaži se, jer te se tiče” koji će mladima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore pomoći da steknu znanja i vještine za stvaranje prostora za društveno djelovanje.

OBLAST:

omladinski aktivizam

OPIS 

Incijativa vjeruje da su mladi ljudi ključni faktor u procesu razvoja i unapređenja demokratske kulture, zbog toga žele da sve zainteresovane nauče kako da svoje ideje sprovedu u djelo uz sticanje praktičnih vještina koje će im pomoći da doprinesu razvoju i unapređenju svoje zajednice.  Traže odvažne i odlučne učesnike i učesnice koji će učešćem na programu steći znanja i vještine koje će im omogućiti bolje razumijevanje uloge i posla civilnog društva.

Ukupno 40 mladih će dobiti priliku da učestvuje u programu koji počinje 19. februara i traje 6 nedjelja. Program  je intenzivan i u hibridnom režimu. Program vode vrhunski stručnjaci, umjetnici, nagrađivani aktivisti kao i profesori iz SAD, sa Univerziteta Northeastern i Harvard. Prva, druga, i peta nedjelja su online, dok se treće i četvrte nedjelje planira druženje uživo u Beogradu (4 -12.marta, 2023). Inicijativa pokriva sve putne troškove uključujući smještaj i hranu.

Neke od stvari koje se zainteresovanima nude su:

  • Pisanje projekta i projektni menadžment;
  • Pisanje i planiranje budžeta;
  • Storytelling, komunikacija i promocija;
  • Šta je društveni aktivizam, i kako pokrenuti/naparaviti promjenu;
  • Uloga medija i medijska pismenost.

Za vreme programa učesnici će napisati projekat, te ukoliko bude jedan od najboljih dobiće finansijsku podršku da ga ostvare.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani učesnici između 18 i 30 godina a koji dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je poslati CV i motivaciono pismo koje treba da sadrži jednostavan opis ideje koja je zainteresovanima važna (max. 500 riječi) na: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

30.01.2023. godine

 

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments