Prijavite se na program “AWE Akademija za preduzetnice”

23 mar
Rok prijave 02.04.2021
  • Osnivačica/vlasnica ste biznisa na početku poslovanja ili imate biznis ideju?
  • Želite svoje preduzetničke snove pretvoriti u realnost?
  • Poznajete engleski jezik i možete bez većih poteškoća na ovom jeziku pratiti predavanja?
  • Uz stručnu podršku želite osigurati i finansiranje za svoju biznis ideju?

Onda je ovo poziv za vas!

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 (Fondacija 787) uz podršku Američke ambasade u BiH implementira po prvi put u BiH globalni program „AWE Akademija za preduzetnice“.

Program je namijenjen za 30 žena (20-50 godina starosti) iz svih dijelova BiH koje su vlasnice/osnivačice biznisa i na samom su početku svog poslovanja (biznis treba biti registrovan u posljednjih 8 mjeseci u trenutku apliciranja) ili imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis.

Program traje sedam mjeseci i to od aprila do oktobra 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije u BiH, edukativne sesije u sklopu programa održavat će se većinski online putem.

Preduzetnicama koje budu odabrane za učešće u ovom programu bit će omogućen pristup specijalnoj AWE platformi za učenje i obuku preduzetnica, putem koje će svake sedmice slušati sadržaje na engleskom jeziku i obrađivati različite poslovne teme.

Učesnice će praćenje ovih sadržaja moći prilagoditi svojim obavezama i slobodnom vremenu tokom sedmice, a sve što je potrebno jeste da imaju pristup dobroj internet konekciji i računaru 2 do 3 sata sedmično, kako bi mogle obaviti zadane aktivnosti. Također, za svaku obrađenu temu bit će održana i edukativna sesija s lokalnim/om ekspertom/icom.

Pored navedenih sesija s lokalnim ekspertima/cama, učesnicama će kroz cijeli program biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim znanjem i iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i pomagati im u savladavanju sadržaja i ostvarenju željenih rezultata i ciljeva.Kao završni događaj ovog programa bit će održano i veliko pitch takmičenje, u sklopu kojeg će učesnice imati priliku predstaviti svoj biznis/biznis ideju i ostvareni napredak kroz program, a najuspješnije od njih će imati priliku osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.

Prijave za AWE Akademiju za žene preduzetnice su otvorene od 19.03. do 02.04.2021. godine, a sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavili za učešće u programu jeste da popunite prijavni obrazac na sljedećem LINKU.

Idemo graditi preduzetničke snove zajedno!

 

(Visited 191 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments