Prijavite se na online studijsku posjetu

20 jun
Rok prijave 20.06.2021

Institut za integraciju Roma i manjina organizuje studijsku posjetu, koja je odlična prilika za otkrivanje i povezivanje sa uspješnim inicijativama i produbljivanje znanja o socijalnoj inkluziji Roma u Makedoniji, gdje će relevantni akteri djeliti pozitivne, dobre prakse i iskustva. Organizovaće se onlajn, 25. juna 2021. godine.

OBLAST:

više  oblasti

OPIS

Netolerantni stavovi i rasizam prema Romima rašireni su širom Evrope. U godišnjim izveštajima EU Okvira za nacionalne strategije integracije Roma do 2020. godine primećeno je da se značajni delovi romske populacije i dalje bore sa izazovima za koje volimo da vjerujemo da više ne postoje u EU. Domovi bez tekuće vode ili struje, nedostatak zdravstvenog osiguranja, visoka stopa dugotrajno nezaposlenih, koji nisu obuhvaćeni aktivnostima stručnog obrazovanja, segregacija u školi, poteškoće u pristupu pravdi, etničko profilisanje, govor mržnje i zločini mržnje, uključujući fizičke napade, policijske zloupotrebe i viktimizaciju, i dalje su stvarnost neprihvatljivih delova romske zajednice.

Cilj studijske posjete su:

  • Da nauče o položaju Roma u Makedoniji, da razumeju izazove sa kojima se suočavaju i njihove poteškoće u pristupu uslugama koje su im dostupne;
  • Da nauče o dobrim praksama koje su se sprovodile ili se još uvek sprovode od strane institucije ili građanskih nacionalnih ili međunarodnih organizacija;
  • Da podstakne debatu o politikama i aktivnostima inkluzije Roma u zemljama učesnicima.

Svi učesnici će dobiti sertifikat.

USLOVI

Mogu se prijaviti osobe starije od 18 godina koje borave u jednoj od država članica EU, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Bosni, Crnoj Gori ili na Kosovu.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

20.06.2021. godine

Detaljnije na:

Za dodatna pitanja možete kontaktirati Senad Sakipovskog na mejl [email protected]

(Visited 86 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments