Prijavite se na konkurs za Zbornik „Rukopisi 44″

24 jan
Rok prijave 21.02.2021

Dom omladine Pančevo raspisao je 44. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora Ex-Yu „Rukopisi 44“. Pravo na učešće imaju svi autori starosti između 15 i 30 godina, koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

OBLAST:

Poezija i proza

OPIS

,,Rukopisi 44″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku maja mjeseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival (ukoliko dozvole epidemiološke mjere).
Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primjerci će biti poslati poštom.
Iz Doma omladine Pančevo preporučuju slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom samo u slučaju da autori nijesu u mogućnosti da pošalju radove drugačije.
U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 44”).

USLOVI

Pravo na učešće imaju svi autori starosti između 15 i 30 godina, koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

NAČIN PRIJAVE

Na ovom konkursu se može učestvivati sa poezijom i/ili prozom. Potrebno je poslati do tri pjesme i/ili tri kratke priče.
Pjesme trebaju imati dužinu do dva a priče do tri kucane strane, za priče do 7000 karaktera veličina fonta treba biti 12.
Još je potrebno učiniti: potpisati ih punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom.
Takođe apeluju na autore da lične podatke ostave i u ,,tijelu” mejla i na početku fajla s radovima, da pjesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova.
Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila.
Mejl adresa na koju treba slati radove je: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

21. februar 2021.

Detaljnije: https://domomladinepancevo.rs/rukopisi/

(Visited 327 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments