Prijavite se na konkurs za novinarsku priču

8 apr
Rok prijave 30.04.2021

Projekat umrežavanja i zagovaranja za zelenu ekonomiju (NAGE) objavljuje Poziv za konkurs za nezavisne medije i novinare koji će istraživati i promovisati najbolju praksu zelene ekonomije ili ekološki sigurne ruralne poslovne prakse.

OBLAST:

novinarstvo, mediji, zelena ekonomija

OPIS

Novinarska priča treba da se fokusira na koncept zelene ekonomije, tako što će obraditi i predstaviti primjer dobre prakse u oblasti „zelenog“ biznisa u Crnoj Gori. U okviru ovog poziva ne treba pripremiti audio i video priče i iste neće biti prihvaćene. Pojedinačni autor / medij koji napiše novinarsku priču obavezuje se da će nagrađenu priču objaviti u svom ili drugom mediju. Autor će takođe omogućiti Projektu (nosiocu projektnih aktivnosti u Crnoj Gori, Mreži za ruralni razvoj Crne Gore) da promoviše i objavljuje nagrađeni tekst u drugim medijima.
Nakon prijema tekstova, komisija sastavljena od dva novinara/ke i stručnjaka za zelenu ekonomiju ocijeniće i odabraće najbolju priču, za koju je planiran nagradni fond u iznosu od 1.500,00 EURA.
Komisija će pristigle priče ocjenjivati prema sledećim kriterijumima:
– Metodologija istraživanja (koncept istraživanja, obrazloženje teme, izvori iz kojih se prikupljaju podaci, sredstva korišćena u radu);
– Stil pisanja;
– Relevantnost teme;
– Poštovanje novinarskih i etičkih standarda (prisustvo činjenica, tačnost i vjerodostojnost predstavljenih informacija / podataka)

USLOVI

Mogu se prijaviti svi nezavisni mediji i novinari.

NAČIN PRIJAVE

Prijavu za konkurs, zajedno sa pripremljenim primjerom najbolje prakse koncepta zelene ekonomije u Crnoj Gori (pričom), treba poslati u elektronskoj formi na sledeću adresu: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

30.04.2021. godine do 15h
Detaljnije:
Za više informacija se možete obratiti Ljubici Kostić, mob: +38268027080, e-mail: [email protected]
(Visited 121 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments