Prijavite se na konkurs za najbolji književno-umjetnički rad

27 jun
Rok prijave 11.07.2023

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je konkurs najbolji književno-umjetnički rad za učenike srednjih škola u Crnoj Gori, koji žele da doprinesu prevenciji diskriminacije i nasilja prema LGBTIQ osobama i njihovom prihvatanju među školskom populacijom.

OBLAST:

LGBTIQ prava

OPIS

Cilj konkursa je da podstakne aktivističko djelovanje mladih kao zagovarača ljudskih prava, prihvatanja različitosti i onih koji se bore za smanjenje govora mržnje prema LGBTIQ osobama”, rekli su iz CGO-a. Oni su objasnili da književno-umjetnički rad treba da bude autentičan, u formatu priče, eseja, crteža ili slike, da koristi ispravnu terminologiju LGBTIQ pojmova, kao i da afirmiše prava LGBTIQ osoba ili da problematizuje položaj i probleme te populacije u Crnoj Gori.

Navodi se da će komisija, na osnovu pristiglih prijava i vodeći računa o ispunjenosti kriterijuma i ciljeva javnog konkursa, odabrati najbolje radove. Iz CGO-a su rekli da će, nakon selekcije, autori tri najbolje ocijenjena rada biti nagrađeni novčanim nagradama od 200, 150 i 100 EUR, kao i da će minimum deset najboljih radova uključujući i tri prvorangirana biti objavljena u zbirci.

Konkurs za najbolji književno-umjetnički rad srednjoškolaca se organizuje u okviru projekta “Zajedno protiv predrasuda!” koji CGO sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je rad poslati u elektoronskoj formi na: [email protected] uz naznaku “Konkurs za najbolji rad”. Crteži i slike se mogu slati u jpg formatu, minimum full HD rezolucije, dok se original čuva i po zahtjevu dostavlja Komisiji na uvid.

ROK ZA PRIJAVU:

11.07.2023. godine

Detaljnije na:

[email protected]

(Visited 277 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments