Prijavite se na konkurs časopisa Avlija

8 dec
Rok prijave 31.12.2020

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme Avlija iz Rožaja raspisala je 10. međunarodni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2020. godinu.

OBLAST: Književnost

OPIS

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu kratku priču do jedne strane ili jednu kratku pjesmu do 18 stihova. Prijavljene kratke priče i kratke pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćirilicom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom). U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, goranski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prevod na jedan od navedena četiri jezika. Pobjedničke priče i pjesme kao i izabrane priče i pjesme biće objavljene u 23. broju časopisa Avlija kao i na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.

Autorima, dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta za najbolju neobjavljenu kratku priču i kratku pjesmu u regionu za 2020. godinu kao i pohvaljenim autorima biće mejlom poslate e-diplome.

USLOVI

Da bi se prijavili potrebno je ispunjavati sledeće uslove:– Slati samo kratke priče i pjesme koje nijesu ranije objavljene u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku;– Autori trebaju poslati samo jednu kratku priču ili jednu kratku pjesmu;– Redakcija časopisa Avlija i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča i kratkih pjesama na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba;– Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa;– U istom Word fajlu, zajedno sa kratkom pričom ili kratkom pjesmom, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

NAČIN PRIJAVE

Priče i pjesme poslati na e-mail: avlija.konkurs@gmail.com

ROK ZA PRIJAVU:31.12.2020. godine

Detaljnije: https://www.avlija.me/

(Visited 237 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments