Prijavite se na konferenciju “Svi smo isti: drugi i drugačiji”

20 nov
Rok prijave 26.11.2019

Udruženje za američke studije u Bosni i Hercegovini i Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu organizira međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom „Svi smo isti: drugi i drugačiji“, koja će se održati u Kampusu Univerziteta u utorak 3. 12. 2019. godine povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Ujedinjeni narodi (UN) su 3. decembar proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a Komisija za ljudska prava je u rezoluciji od 5. marta 1993. godine pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje ovog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je unapređenje kvaliteta života osoba s invaliditetom kroz podsticanje saradnje svih relevantnih subjekata, otklanjanje socijalne isključenosti i senzibiliziranje javnosti na prisutnost, probleme i kapacitete osoba s invaliditetom u zajednici.

Potvrdite svoje prisustvo na konferenciji popunjavanjem obrasca na linku. Konferencija će biti cjelodnevni događaj.

Prijavu prisustva događaju je moguće izvršiti do 26. 11. 2019. godine.

Za sve informacije i dodatna pitanja možete se javiti na e-mail adresu: [email protected] ili kontakt-telefon: +38733/668-251.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments