Prijavite se na ART EXIBIT 2021

20 maj
Rok prijave 07.10.2020

Embracing Our Differences je raspisao konkurs za art exibit 2021 za sve zainteresovane kandidate širom svijeta koji žele da na svojstvene načine prikažu i podrže različitosti.

OBLAST:

Umjetnost.

OPIS

Umjetnici posjeduju moćno sredstvo da evociraju društvene promjene. Bez izgovaranja ijedne riječi, oni mogu da prosvjećuju, obrazuju i utiču na promjene širom svijeta. Prihvatanje naših razlika poziva vas da učestvujete u stvaranju društva u kome se prihvata različitost i slavi individualnost. Postanite dio ove promjene tako što ćete predati originalnu umjetnost „Prihvatanje naših razlika“ i njen godišnji međunarodni izložbeni umjetnički materijal na otvorenom koji sadrži 50 slika veličine bilborda širine 5 metara, visine 4 metra. Svako umjetničko djelo je stvoreno od strane domaćih i međunarodnih umjetnika, odražavajući njihovu interpretaciju naše teme „obogaćivanje života različitošću“. Izložba se održava tokom aprila i maja svake godine u ostrvskom parku, uz obalu Sarasota, na jugozapadu Floride. Od 2004. godine izložba je ugostila preko 3.000.000 posjetilaca i još 360.000 studenata, što predstavlja jedinstvenu priliku da iskusite važnost različitosti u našem životu.

USLOVI

Mogu se prijaviti umjetnici, fotografi, profesionalci, amateri, studenti – svi mogu da učestvuju. Podstiču se nacionalne i međunarodne prijave. Nema naknade za podnošenje. Od umjetnika se traži da predstave svoje tumačenje teme „obogaćivanje života različitošću”. Vaša prijava mora biti originalan koncept i izvršenje, a ne kopija ili reprodukcija djela drugog. Konačan izbor za uključivanje vršiće tročlano vijeće umjetničkih profesionalaca zasnovano na umjetničkoj izvrsnosti i originalnosti u odrazu teme.

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://www.embracingourdifferences.org/…/2020_art…

ROK ZA PRIJAVU:

7. oktobar 2020. godine

Detaljnije: www.embracingourdifferences.org

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments