Prijavite se na AFS Interkulturalni program i upoznajte Europu!

12 dec

i

Želiš pohađati školu u stranoj zemlji, živjeti u domaćin porodici, naučiti novi jezik i učestvovati u životu lokalne zajednice? Maštaš o otkrivanju nove kulture, te želiš saznati nešto novo o vlastitoj kulturi posmatrajući je iz nove perspektive? Želiš izgraditi nova dugotrajna prijateljstva sa ljudima iz cijeloga svijeta i biti ambasador BiH? Želiš se osamostaliti, ojačati svoje samopouzdanje i bolje upoznati sebe i svoje mogućnosti?

1. AFS jednogodišnji program razmjene

(juli/august/septembar 2020. – juni/juli 2021.)

Učesnici AFS jednogodišnjeg programa razmjene borave u domaćin zemlji i žive u domaćin porodici, pohađaju srednju školu, te učestvuju u orijentacijskim aktivnostima i drugim događajima koje organizuje AFS domaćin organizacija.

Godinu dana interkulturalnog učenja možete provesti u Argentini, Belgiji, Brazilu, Čileu, Češkoj Republici, Danskoj, Egiptu, Filipinima, Finskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Indiji, Italiji, Latviji, Njemačkoj, Mađarskoj, Maleziji, Meksiku, Portugalu, Rusiji, SAD-u, Švicarskoj, Turskoj i Tajlandu.

2. ECTP tromjesečni program razmjene

(august/septembar – decembar 2020.)

Učesnici AFS tromjesečnog programa razmjene ili ECTP programa (European Citizenship Trimester Programme) borave u domaćin zemlji gdje žive u domaćin porodici, pohađaju srednju školu i učestvuju u orijentacijama i drugim događajima koje organizuje AFS domaćin organizacija. Program se završava učešćem u petodnevnom završnom seminaru u Briselu koji organizuje Evropska federacija za interkulturalno učenje tokom kojeg učesnici imaju priliku naučiti više o institucijama EU, evropskom i aktivnom građanstvu, posjetiti Parlament EU ili Vijeće Evrope i družiti se sa oko 350 učesnika programa iz cijele Evrope.


Provedite tri mjeseca interkulturalnog učenja u Austriji, Italiji i Nizozemskoj.

Detalje i uvjete prijave pronađite ovdje: https://www.afs.ba/2019/12/08/poziv-za-ucesce-u-afs-programima-interkulturalnog-ucenja-u-sk-2020-21/

(Visited 358 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments