Prijavi se za WSA nagradu za mlade inovatore i inovatorice

29 avg
Rok prijave 31.08.2021

WSA poziva sve zainteresovane da se prijave za nagradu za mlade inovatore i inovatorice (WSA Young Innovators Award), namijenjenu preduzetnicima i preduzetnicama, kompanijama, grupama studenata i studentkinja i projektnim timovima, pod uslovom da barem jedan od osnivača i većina tima moraju biti mlađi od 26 godina.

KRITERIJUMI:

 • Poziv je otvoren za sve mlade građane i građanke država članica UN-a
 • WSA Young Innovators je otvoren za sve početnike i početnice, društvene preduzetnike i preduzetnice, nevladine organizacije, studente i studentkinje ili pojedince i pojedinke
 • Bilo koji preduzetnik ili preduzetnica, kompanija, studentska grupa ili projektni tim moraju ispuniti uslov da je barem jedan od članova osnivača i većina tima mlađi od 26 godina (rođeni 1. januara 1995. ili kasnije) ).
 • Prijave za WSA Young Innovators mogu sadržavati sve mobilne i web projekte, kao što su: aplikacije, web stranice, prenosive aplikacije, proizvode zasnovane na SMS-u, igre i interaktivnu produkciju. Nema ograničenja u pogledu platformi ili kanala s kojima projekti rade.
 • Sve prijave moraju biti sa već lansiranim proizvodima/projektima. Neće se prihvatiti nacrti, ideje ili nedovršeni projekti.

 

GENERALNA UPUTSTVA ZA APLIKACIJE:

 • Aplikacija treba da bude napisana kratko i precizno kako bi tvoj digitalni projekat bio lak za razumijevanje. Izbjegavati preduge rečenice i složene tehničke pojmove.
 • Prijavu popuniti samo na engleskom.
 • Provjeriti radi li URL projekta/proizvoda i e-mail koji daš!
 • Imati na umu da međunarodni žiri ocjenjuje tvoj projekt. Npr. ako se tvoj projekt ne može preuzeti u playstore-u u nekim zemljama, pobrini se da daš dovoljno informacija, priložiš schreenshots ili sveobuhvatnu prezentaciju za žiri.
 • Preporuka je da prvo napišeš aplikaciju u word dokumentu, a zatim kopiraš u bazu podataka radi lakšeg strukturiranja.
 • Prilikom popunjavanja aplikacije, savjet je da popuniš sva polja, čak i ako nisu obavezna.
 • Prije prijave pažljivo pročitaj odjeljak Pravila i uslovi. Predajom projekta aplikanti i aplikantkinje prihvaćaju Pravila i uslove WSA takmičenja!

OPIS

Ovo takmičenje se odnosi na lokalne projekte – potrebno je da objasniš na koji način je tvoje rješenje relevantno za lokalnu sredinu i kako pozitivno utiče na tvoju državu.

Ono što ovaj program razlikuje od ostalih jeste to što nije zasnovan samo na jednokratnoj novčanoj nagradi, već na doživotnom partnerstvu i integraciji. Nominacija za WSA je sama po sebi nagrada, s obzirom da učesnici dobijaju materijale koji će im pomoći da privuku pažnju nacionalnih medija. Osim toga, svi će dobiti povratne informacije od žirija. Biti nominovan za WSA znači da si već u svojoj državi najbolji u jednoj od njihovih osam kategorija, što će ti dodatno povećati vidljivost.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani, individualno ili u timu, ali svi osim osnivača moraju imati ispod 26 godina.

NAČIN PRIJAVE

Potrebno je kreirati nalog, nakon čega ćeš dobiti uputstva za prijavu.

ROK ZA PRIJAVU: 31.08.2021. godine.

DETALJNIJE NA OVOM LINKU.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments