Prijavi se za 13. izdanje MIKROFAF: Controversy Edition

9 aug
Rok prijave 25.08.2022

MikroFAF ima svoje trinaesto izdanje i poziva te da daš svoj iskren i beskompromisan odgovor na pitanja pokrenuta aktuelnim događajima u svijetu i njihove refleksije na tvoje okruženje i tvoj unutrašnji svijet.

MikroFAF prikazuje filmove koje su napravili strastveni filmotvorci sa svih meridijana stvarajući u neograničenim stvaralačkim okolnostima, ali često u ograničenim produkcijskim uslovima. Kroz naše takmičarske i posebne programe promovišemo umjetničke slobode, fokusirajući se na nezavisni i gerilski film, inovativnost, lo-fi, eksperimentalne forme i stvaralačko samoorganizovanje.

Ove godine MikroFAF ima svoje trinaesto (neki bi rekli zloslutno) izdanje, što je u skladu s ovom godinom kao takvom, obilježenom zastrašujućim i mračnim perspektivama energetske krize, gladi, pa čak i nuklearne kataklizme. Ali mi želimo da prevaziđemo kletvu broja 13 i da otjeramo maler. Prema nekim vjerovanjima, broj 13 označava kraj jednog i početak novog ciklusa. Takođe, postoji i kontroverza između kulturoloških vjerovanja da je to nesretan i onih da je to zapravo sretan broj. I kako se mi sad snalazimo u tim burnim vremenima? Da li okrećemo glavu na drugu stranu, suočeni sa svim kontroverzama oko nas, ili slijedimo mišljenje drugih, ili pokušavamo da definišemo naše vlastito gledište?

Željeli bismo da vidimo vaše iskrene i beskompromisne odgovore na pitanja pokrenuta aktuelnim događajima u svijetu, i njihove refleksije na vaše okruženje i vaš unutrašnji svijet. Kako vi poništavate kletve, prkosite nepovoljnim izgledima i pobjeđujete lošu sreću? Koja je vaša duhovna amajlija? Kako pomirujete vaše vlastite protivrječnosti i kako kormilarite kroz kontroverze ovog svijeta? Kako (i da li uopšte) uspijevate da ostanete čitavi u svijetu koji se kreće kao da je zaturio kompas.

Pošalji nam svoje filmske odgovore preko platforme FilmFreeway do 25. augusta 2022.

Kategorije za koje možete prijaviti svoje filmove:

🎞️ Kratki uradi-sam film. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i sl.) nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

🎞️ Nezavisni kratki film. Podrazumijeva filmove koji ne odgovaraju uradi-sam kriterijumima, ali su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

🎞️ Juniorski film. Kategorija namijenjena filmovima mladih autora, koji u momentu kreiranja svog filma nisu imali više od 18 godina.

Propozicije konkursa za 13. MikroFAF:

📽️ Rok za dostavljanje filmova je 25. august 2022.

📽️ Prihvatljivo trajanje filma je do 15 minuta.

📽️ Maksimalan broj radova po autoru je 3.

📽️ Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porijekla autora ili filma.

📽️ Autor obavezno treba da naznači za koju kategorija prijavljuje film.

Filmovi koji nisu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku, moraju imati prijevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika).

Prijava se vrši putem FilmFreeway platforme, a autori iz Eks-Ju zemalja mogu poslati svoje filmove i elektronskim putem (ukoliko nemaju nalog na FFW platformi), podizanjem filma na neki od platformi za dijeljenje velikih fajlova i slanjem podataka na e-mail festivala: [email protected].

Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, kategorija za koju se prijavljuje, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 riječi) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 riječi), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Napomena: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao dio selekcije svojih godišnjih programa, kao i na korištenje isječaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Više detalja možeš pročitati na linku.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments