Prijavi se na prvu online simulaciju Parlamenta mladih Federacije Bosne i Hercegovine

6 maj
Rok prijave 13.05.2020

Dragi i poštovani mladi,

Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vam se obratim ispred organizacijskog tima prve online simulacije Parlamenta mladih Federacije Bosne i Hercegovine, te da vam prenesem vijest o prilici da se upravo vaš glas i vaš stav čuje u široj javnosti.

KO SU ORGANIZATORI?

Parlament mladih FBiH je projekat pokrenut od strane Inele Subašić i Enesa Pašića, Studenata Fakulteta političkih nauka UNSA, uz podršku i partnerstvo Omladinske Razvojne Asocijacije, Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka UNSA “Opozit”, Model UN kluba Fakulteta političkih nauka UNSA, Kampanje Mladi govore.

KOJOM IDEJOM SE VODIMO?

Cilj ovog projekta, odnosno održavanja ove online simulacije je pružanje prilike obrazovanim, sposobnim, ambicioznim i čestitim mladim ljudima da učestvuju u prvoj online diskusiji na temu – Prijedlozi ekonomskih i sigurnosnih mjera u rješavanju krize uzrokovane pandemijom.

KOLIKO DELEGATA I ŠTA RADE?

Parlament mladih FBiH će na prvoj online diskusiji okupiti 17 mladih ljudi iz različitih strukovnih oblasti koji će na moderiranoj raspravi razgovarati i diskutovati o potencijalnim mjerama i rješenjima za okončanje krize, te o mjerama koje će nas što prije dovesti do uspješne revitalizacije institucija realnog i javnog sektora.

KOJI JE KRAJNJI CILJ?

Mladi okupljeni na online diskusiji će nakon radprave i konslutacija predložiti niz mjera i prijedloga koji će biti proslijeđeni Parlamentu FBiH i Vladi FBiH kao inicijativa i podrška pri rješavanju kriznih pitanja.

KOGA TRAŽIMO?

Ovaj parlament će biti sačinjen od predstavika mladih iz struke politike, prava, ekonomije, zdravstva, sigurnosti i biznisa te će na taj način stručnost i validnost donesenih prijedloga biti upotpunjena i relevantna.
Ukoliko se vaše znanje uklapa u jednu od gore navedenih kategorija, imate volje, želje i ambicija za diskusiju, prijavite se.

KOJI JE ROK ZA PRIJAVU?

Ukoliko želite da budete dio ovog projekta pozivam vas da aplicirate do 13. maja 2020. godine do 23:59h.

Link za prijavu

(Visited 165 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments