Prijavi se na program Akademije za političke lidere/ke u BiH

14 okt
Rok prijave 25.10.2019

„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji, u kontinuitetu, traje od 2007. godine i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini.

Akademija za političke lidere/ke u BiH je namijenjena aktivnim članovima i liderima bilo koje registrovane političke partije u BiH, starosti između 18 i 27 godina koji imaju preporuku (glavnog odbora, predsjednika stranke, predsjednika podmlatka ili drugih zvaničnih struktura političke partije) i podršku za aktivno učešće na Akademiji (bez obzira iz koje političke partije, političke orijentacije, entiteta, kantona, lokalne zajednice, konstitutivnog i nekonstitutivnog naroda i/ili druge orijentacije, društvene grupe, opredjeljenja po bilo kojoj osnovi dolaze, i bez obzira kojim jezikom govore ili pismom pišu).

Institut Perpetuum mobile podržava da se prijave svi oni koji su spremni i voljni da:

  • osposobljavaju sebe i ulažu u lični razvoj;
  • sarađuju sa mladima iz drugih političkih partija;
  • pokažu tolerantnost prema različitom;
  • argumentovano ulaze u rasprave sa predavačima i ostalim polaznicima;
  • zastupaju svoje i interese političke stranke iz kojih dolaze i da uvažavaju druge i drugačije;
  • rade na izgradnji sebe kroz aktivno učešće na svim aktivnostima Akademije i
  • izvršavaju svoje obaveze predviđene PRAVILNIKOM AKADEMIJE

U dosadašnjih kontinuiranih 11 generacija „Akademija za političke lidere/ke u BiH“  Akademiju je kompletiralo 214 mladih političara/ki iz 33 različite političke partije iz 47 gradova i opštine u BiH. Od 2014. godine polaznici koji su uspješno kompletirali program Akademije organizovani su u Alumni organizaciju.

Zainteresovani učesnici svoje prijave mogu dostavljati popunjavanjem Google forme na linku najkasnije do 25.10. (petka) do 12.00 časova.

Sve ostale informacije možete pronaći ovdje.

U slučaju da Vam trebaju dodatne informacije ili pojašnjenja, kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ili pozivom na 051/303-310.

(Visited 235 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments