Prijavi se na konkurs “Pisano Pero”

20 avg
Rok prijave 15.09.2020

Poštovani stvaraoci pisanoga traga,

Ovim putem sa velikom radošću u srcu pozivamo sve zainteresovane kako afirmisane, tako i neafirmisane autore da nam se priključe u našem prvom ovogodišnjem konkursu pod nazivom „Pisano Pero“, koji je otvoren za sve osobe svijeta i bez starosne dobi. Konkurs traje do 15.9.2020. u 00:00 po GMT vremenu, a Instagram glasanje počinje dva dana kasnije, 17.9.2020.

Vaši kreativni radovi (poezija i kratke priče) mogu se dostaviti SAMO JEDNOM sa slobodnom temom u fontu Times New Roman, veličina 12pt, prored 1,5, te imenom i prezimenom na mail adresu : [email protected] Sve pjesme koje budu poslane će se takmičiti na Instagram profilu https://www.instagram.com/zaglavlje putem anketiranja. Također one koje budu u ovom takmičenju ispale, dobiti će priliku za „revanš susret“ gdje će pokušati da nastave daljnji tok samo u slučaju od ukupnog broja svih duela u takmičenju koje imaju najmanje glasova, a o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni. Ukoliko u toku glasanja rezultat bude izjednačen, pokreće se nakon završetka redovnog glasanja odlučujući. Dozvoljeno je također da svoj duel podijelite sa svojim prijateljima kako biste omogućili sebi prolazak i stekli prigodne nagrade na samome kraju ovoga konkursa.

Nagrade za prvi ovogodišnji konkurs su slijedeće :
POBJEDNICIMA :

1.mjesto : Diploma + Mjesto u objavi i story organizatora, te saradnja sa svjetskim književnicima + promocija rada na portalima
2.mjesto : Diploma + Mjesto u objavi i story organizatora, te ostvarivanje saradnje s književnicima svjetske vrste
3.mjesto : Diploma + Mjesto u objavi i story organizatora

ŽIRI I UTJEŠNE NAGRADE :

  • MEDALJA PERA – Najljepša pjesma konkursa po žiriju
  • PISANO PERO – Pohvaljena pjesma od strane žirija
  • KREATIVIČAR – Najmaštovitija pjesma od strane žirija
  • CRTICA MUDROSTI – Najljepša kratka priča po mišljenju žirija
  • DUBOKI DOJAM – Priča koja je ispričana na neobičan način (žiri)
  • ZAHVALNICE za učesnike kratkih priča i pjesama na kraju našeg konkursa

NAPOMENA : Plagijatizam je vrlo strogo zabranjen i kao takve pjesme / priče neće moći ući u bilo kakav program takmičenja i biti će momentalno diskvalifikovane uz javno predočenje plagijata sa punim imenom i prezimenom. Ukoliko nemate Instagram profil, a želite se takmičiti, nema problema ! Možete da se obratite na organizatorskom Facebook nalogu / profilu https://www.facebook.com/xcelendge gdje će Vaš rezultat biti proslijeđen. Ukoliko dostavljate dužu pjesmu, u predmetu / SUBJECT maila napišite „DUŽA PJESMA“. Svi autori koji budu participirali ulaze u elektronski zbornik koji će biti naknadno objavljen i kao takvi svi će dobiti ZAHVALNICE za saradnju tokom ovoga konkursa u PDF i JPG formi na njihove navedene mail adrese. Također pjesme i priče će proći osnovne gramatičke provjere i zabranjeno je pisati o nacionalnosti. I na samome kraju, sve koje su navedene pod „DUŽA PJESMA“ će biti predočene na 4 stiha koja najbolje predstavljaju autora. Za Vaša djela nismo u mogućnosti novčano da honorišemo.

ŽIRI :
Žiri je sačinjen on najpoznatijih kritičara i književnika koji čitav život pišu najljepša djela ovoga podneblja i svijeta, te će oni donijeti konačnu odluku koji čitatelj odnosi pobjedu ovog konkursa, dok ćemo saznati autore za koje je izabrala naša cijenjena publika. Njih ćemo također blagovremeno objaviti nakon završetka glasanja čitatelja putem storya organizatorskog profila, kao i u objavama.

Ne preostaje nam ništa drugo reći, osim da Vam želimo svima sreću i neka najbolja poezija / priča pobijedi, ona koja će osvajati čitav svijet ispred sebe i iz dana u dan ponovno joj se vraćati kao njezin stanovnik. Potrudite se dostaviti najljepše radove koje Vas opisuju. Za sve nedoumice možete kontaktirati organizatora putem navedenih linkova iznad.

Očekujemo Vas sa nestrpljenjem,
Maid Čorbić, organizator konkursa.

 

(Visited 396 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments