Prijavi se na besplatnu edukaciju iz Python-a za srednjoškolce

12 sep
Rok prijave 13.09.2022

Pozivamo sve srednjoškolce i srednjoškolke da se prijave za besplatnu online edukaciju iz programskog jezika Python koja počinje 17.9. u organizaciji Udruženja Plus Ultra!

Prijavi se na besplatnu edukaciju iz Python-a za srednjoškolce

Prijave su otvorene do 13.9. do kraja dana, a ukoliko živite na području Općine Novo Sarajevo ili pohađate srednju školu koja se nalazi na tom području, možete se prijaviti putem linka.

Online edukacija će trajati šest sedmica. Tokom svake sedmice će se organizovati dva susreta sa predavačima. Ukupno sedmično opterećenje koje učesnici mogu očekivati je 4h sedmično:

  • 2,5 sata vikendom – interaktivna predavanja,
  • 1,5h radnim danom uvčer – praktična primjeni znanja;

Učesnici će imati priliku da uče od Asje Avdić, apsolventice Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i edukatorice sa višegodišnjim iskustvom iz prenošenja znanja iz oblasti programiranja. Ona će obezbijediti struktuirano gradivo prilagođeno početnicima iz Python programskog jezika.

Sretno!

Program se realizuje u sklopu projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(Visited 105 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments