Prijavi se i saznaj sve o prilikama za zaradu i sticanje iskustva

23 okt
Rok prijave 25.10.2023

Studiraš ili si u srednjoj školi, zanima te kako zarađivati? Želiš steći iskustvo, radne navike i proširiti mrežu poznanstava. Učestvuj u interaktivnom dijalogu, postavi pitanja i saznaj kako da iskoristiš prilike za zaradu, iskustvo koje se pružaju.

Događaj

26.10.2023. 15:00 – 26.10.2023. 16:30

Mozaik startup studio – Bosanska 4, 77000 Bihać

Prijavi se i saznaj sve o prilikama za zaradu i sticanje iskustva

Studiraš ili si u srednjoj školi i zanima te kako da zarađuješ? Želiš steći iskustvo, radne navike i proširiti svoju mrežu poznanstava?

Dođi na ovaj događaj i saznaj sve o prilikama koje ti to omogućuju!

Šta ću saznati na ovom događaju?

  • Na ovom događaju ćemo govoriti o trenutnoj situaciji na tržištu rada kada su u pitanju redovni studenti i studentice, kao i srednjoškolke i srednjoškolci.
  • Saznat ćeš koji su to konkretni poslovi koje ti trenutno možeš obavljati dok si u srednjoj školi ili dok studiraš, kao i koje su procedure dolaska do takvih poslova.
  • Upoznat ćemo te sa ohrabrujućim informacijama o tome šta je Hilda sa svojim timom do sada učinila i šta planiraju raditi i dalje za poboljšanje uslova za zapošljavanje mladih.
  • Uz to, predviđen je dio za pitanja i odgovore tako da možeš postaviti sva dodatna pitanja koja imaš u vezi prilika i poslova za mlade.

Kome je događaj namijenjen?

Događaj je namijenjen mladima od 15 do 26 godina, koji trenutno pohađaju srednju školu ili fakultet, a pri tome žele dodatno zarađivati, steći radne navike i korisno iskustvo.

O studentskim poslovima

Studentski poslovi nisu samo prilika za zaradu džeparca nego i sticanje iskustva, radne navike i najbitnije – umrežavanja. Studentica Slađana iz Banja Luke je četiri godine za vrijeme studija radila studentske poslove kod poslodavca koji je prepoznao njen potencijal te joj je odmah po završetku studija ponudio odličnu poziciju i ugovor o radu. Ona i danas radi na ovoj poziciji.
Slične su priče Jasmine iz Bihaća, Semira iz Tuzle, Sare iz Trebinja i mnogih drugih.

Obavljati studentske poslove nije teško obzirom da je radno vrijeme kod većine ponuđenih poslova zapravo fleksibilno ili djelimično fleksibilno. Studenti nikada ne rade sami pa je obavljanje posla zapravo i vid druženja i zabave.

Ko je Hilda Smajić Vasilj?

Hilda Smajić Vasilj je osnivačica prve online i najveće agencije za privremeno zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, preduzetnica iz Tuzle sa petogodišnjim iskustvom u oblasti zapošljavanja.
Kao diplomirana ekonomistica prethodno je bila zaposlena u nekoliko firmi gdje je imala priliku vidjeti kolika je potreba adekvatnog povezivanja tržišta rada sa poslodavcima te koliko je mladima bez radnog iskustva zapravo teško doći do prvog zaposlenja. Učesnica je velikog broj radionica na temu promocije položaja mladih u društvu te aktivno sarađuje sa nekoliko nevladinih organizacija i udruženja u cilju stvaranja boljeg ambijenta za mlade u Bosni i Hercegovini. Pored toga, Hilda je koautorica prijedloga Zakona o zapošljavanju redovnih studenata u FBiH što je projekat na kojem još uvijek radi.

 

Dođi i učestvuj u interaktivnom dijalogu, postavi pitanja i saznaj kako da iskoristiš prilike za zaradu i iskustvo koje se pružaju.

 

Kako da se prijavim na ovaj događaj?

Registracija je obavezna kako bi osigurala ili osigurao svoje mjesto. Molimo da se prijaviš do 25.10.2023. godine do 23:59 sati.

Prijavi se putem forme koja se nalazi u nastavku ili na ovom linku.

Vidimo se u Mozaik startup studiju u Bihaću!

(Visited 155 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments