Prijave za webinar “Muzej prilagođen deci”

11 sep
Rok prijave 16.09.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzej prilagođen deci – učenje i zabava na jednom mestu

Poslednjih godina muzejski svet je počeo da shvata značaj publike, da posetioci nisu pasivna, masa ljudi već da se mogu posmatrati kao individue s vlastitim potrebama, očekivanjima i stilovima učenja. Pojedini muzeji su razvili čitavu paletu edukativnih programa namenjenu različitim ciljnim grupama negujući tako kontinuiranu edukaciju u sklopu svojih zbirki ili gostujućih izložbi. Svakako, najveći akcenat stavlja se na rad sa decom i omladinom. Decu savremenog doba, usled brzog tehnološkog razvoja, interneta i vizuelnih medija, mnogo je teže animirati i usmeravati njihovu pažnju. Njihovi istraživački apetiti stalno rastu, a informacije i sadržaji im se moraju nuditi na inventivan i dinamičan način.

Zadatak muzeja je da odgovori na njihove zahteve i zadovolji potrebe, uvažavajući individualne karakteristike i motive dolaska u muzej. Izlaganje ima za cilj da ukaže na značaj edukativnih potencijala muzeja, da muzej predstavi kao mesto za učenje i interakciju, a nasleđe kao moćan, inspirativan alat za edukaciju. U izlaganju će biti reči o edukativnim programima muzeja namenjenih dečijoj populaciji.

Specifični ciljevi izlaganja prikazaće: istoriju razvoja muzejske edukacije, metodologiju rada sa decom u muzejima, načine učenja u muzejskom okruženju, najučestlije modele edukacije, kao i rezultete učenja u muzeju. Teorijski okvir biće propraćen primerima iz Narodnog muzeja Kikinda.

Prijava je obavezna i može se izvršiti na ovom linku http://www.bmuseums.net/prijave-za-webinar-muzej-prilagoden-deci-draga-kiurski/

Draga Kiurski 16.09.2020 u 15:00h

(Visited 56 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments