Prijave za učeničkih stipendija Grada Banja Luka za šk. 2020/21. godinu do 30. septembra

29 sep
Rok prijave 30.09.2020

Učenici srednjih škola do kraja ovog mjeseca mogu da konkurišu za jednu od tri vrste gradskih stipendija, dok će konkurs za studente biti raspisan u drugoj polovini narednog mjeseca, saopćeno je iz Gradske Uprave.

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM, za školsku odnosno akademsku 2020/2021. godinu biće dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi/fakultetu i za deficitarna zanimanja.

Za učenike srednjih škola, deficitarna zanimanja su: zavarivač, zidar i armirač betonirac, tehničar modelar obuće, dizajner modni tehničar i pekar. Kada je riječ o studentima, gradske stipendije dobiće studenti matematike i informatike, elektrotehnike (računarstvo i informatika), te budući profesori fizike.

Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromijenjeni, i iznose 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi odnosno studiju, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020. godine, a za više detalja pogledati Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka učenicima srednjih škola za šk. 2020/21. godinu.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments