Prijave na program stipendiranja studenata u Turkiye otvorene do 20. februara

16 jan

Turkiye burslari” je najopsežniji svjetski program stipendiranja, a svi zainteresirani prijave za 2023. godinu mogu poslati putem internet stranice “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/”.Ankara

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turkiye (YTB), otvorene su i zainteresirani se mogu prijaviti do 20. februara, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz YTB-a podsjetili su kako je riječ o projektu stipendiranja koji je pokrenut 1992. godine kao “Veliki studentski projekat”, a koji je otvoren u svijetu 2012. godine kao brend “Turkiye Burslari”. Riječ je o konkursu za dodjelu stipendija za dodiplomske, master i doktorske studije stranim studentima.

Turkiye, u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta, i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“, za studente dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, otvara vrata mladim ljudima iz brojnih zemalja.

Riječ je ujedno i o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja, a ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara. Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet stranice “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/”.

“Turkiye Burslari”, koji se izdvaja svojim širokim spektrom mogućnosti za međunarodne studente u odnosu na druge programe stipendiranja, svake godine primaju rekordan broj prijava.

Program stipendija poznat je kao najsveobuhvatniji program stipendiranja na svijetu koji uključuje smještaj na fakultetima, mjesečnu stipendiju, školarinu za fakultet, zdravstveno osiguranje, studentski dom, besplatne stručne i akademske programe te troškove povratne avionske karte.

mreza-mira.net

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments