Prijave na konkurs za dodjelu stipendija Općine Fojnica otvorene do 10. maja

3 maj

Općina Fojnica obavještava zainteresovane studente da je rok za prijavu na Javni konkurs za podnošenje prijava za dodjelu stipendija redovnim studentima sa područja Općine Fojnica za akademsku 2022/2023. godinu do 10. maja 2023. godine, stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici Općine Fojnica.

Stipendije se dodjeljuju u ukupnom iznosu od 1.000,00 KM za svakog studenta pojedinačno, a ukupan broj stipendija utvrđuje se na osnovu iznosa koji je planiran u Budžetu Općine Fojnica, za tekuću kalendarsku godinu.

Pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti prvog ili drugog ciklusa studija koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a imaju prebivalište najmanje godinu dana na području općine Fojnica, uz uslove da su studenti koji prvi put upisuju studijsku godinu, studenti koji ne primaju i neće primati stipendiju od drugog davaoca ili studentski kredit u tekućoj akademskoj godini i studenti koji nisu stariji od 25 godina na dan objavljivanja Javnog konkursa, dok se prijave vanrednih studenata i studenata apsolvenata neće razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom potrebno je poslati na adresu:
Općina Fojnica,
Bosanska 94,
71270 Fojnica

Komisija/Povjerenstvo za provođenje Javnog konkursa/ natječaja za dodjelu stipendija

redovnim/redovitim studentima općine Fojnica u akademskoj 2022/2023. godini

Sa naznakom „NE OTVARAJ” ili donijeti lično/osobno na protokol Općine Fojnica.

stipendije.ba

(Visited 14 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments