Predstavljanje alata za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta u Zenici

24 nov

Institut za razvoj mladih KULT poziva organizacije civilnog društva da se prijave na jednodnevni događaj na kojem će Institut prezentirati alate za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta. Institut ima višegodišnje iskustvo u izgradnji i razvoju civilnog društva u Bosni i Hercegovini, te povjerenje i saradnju sa značajnim međunarodnim institucijama, razvojnim agencijama i donatorima. Sa provedenih više od 150 projekata u proteklih 20 godina Institut nudi svoju ekspertizu i partnerstvo u razvoju organizacijskih kapaciteta, a kroz program jačanja organizacijskih kapaciteta koji u okviru programa Snaga lokalnog provodi Institut uz podršku Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini.

Tokom događaja predstavnici Instituta prezentirati će sljedeće alate:

  • KULT/POK je online alat za samoprocjenu i procjenu organizacijskih kapaciteta, koji je razvio Institut. Metodološki, alat je razvijen kroz 14 kategorija sa ukupno 90 indikatora gdje se na skali od 1 do 4 procjenjuju kapaciteti organizacija. KULT/POK čine tri faze i to: (I) koja podrazumijeva samoprocjenu i kroz koju organizacije prolaze same, (II) odnosno faza verifikacije gdje organizacije prilažu dokumentaciju kojom dokazuju i obrazlažu svoje ocjene iz prve faze, te (III) u kojoj Institutova komisija pregleda, analizira i verificira dostavljenu dokumentaciju, što služi kao osnova za pripremu specifičnih preporuka i planova za jačanje kapaciteta, kreiranih samo za tu organizaciju. Organizacije same odlučuju do koje faze žele učestvovati.
  • Profibes je online aplikacija za projektno računovodstvo, koja je razvijena od stručnjaka za projektni menadžment i projektne finansije, a koji imaju bogato višegodišnje iskustvo u ovim oblastima. Namijenjen je kako malim organizacijama, tako i organizacijama koje provode velike projekte bilo gdje na svijetu. Nije potrebna instalacija softvera na računar, a može se koristiti na bilo kojem uređaju koji je povezan na internet. Svi podaci nalaze se na eksternim serverima koji su višestruko osigurani od neovlaštenog pristupa i redovno se arhiviraju.
  • Korisne savjete za upravljanje društvenim medijima kao i obrasce za jedinstvenu komunikaciju sa medijima i partnerima.

Događaj će se održati 15. DECEMBRA 2022. g. u Zenici, Hotel Dubrovnik sa početkom u 10.00. Institut pokriva troškove prijevoza, hrane, osvježenja i radnih materijala.

Prednost za učešće na događaju imati će organizacije koje:

  • imaju minimalno jednu stalno zaposlenu osobu;
  • su imale budžet veći od 20.000 KM u 2021. godini;
  • su registrirane i djeluju na području Zeničko-dobojskog kantona i regije Srednja Bosna i
  • imaju motivaciju za razvoj i unaprjeđenje internih pravilnika i procedura.

Institut za razvoj mladih KULT zadržava pravo odabira organizacija koje će biti pozvane na događaj.

Institut će obavijestiti sve prijavljene organizacije o tome jesu li ili nisu odabrane za učešće na događaju.

Na događaju će se poštivati sve trenutno propisane epidemiološke mjere u vezi s pandemijom virusa COVID-19.

ONLINE PRIJAVE su dostupne na https://s.mladi.org/lRq5RY

Organizatorica: 

Za dodatne informacije i pitanja, možete se obratiti putem telefona 033 778 772 ili putem e-mail adrese [email protected].

(Visited 25 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments