“Pravo na pravdu” Banja Luka: Presjek stanja u pravosuđu – Transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizacija klevete

24 aug
Rok prijave 28.08.2023

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na događaj “Pravo na pravdu” Banja Luka: Presjek stanja u pravosuđu – Transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizacija klevete koji organizuje Evropska unija u Bosni i Hercegovini, 29. avgusta od 11:00h u Hotelu Courtyard by Marriott (Prvog krajiškog korpusa 33).

 Predstavnici pravosudnih institucija, civilnog društva, medija, kao i drugi građani, imat će priliku razgovarati o vladavini prava, transparentnosti rada pravosuđa, procesuiranju slučajeva korupcije, kao i kriminalizaciji klevete u Republici Srpskoj.

 Evropska unija u Bosni i Hercegovini je posvećena podršci unapređenja vladavine prava kao jedne od ključnih oblasti u napretku zemlje na putu ka članstvu u EU. Nakon javnih debata „Pravo na pravdu” organizovanih u proteklom periodu u osam gradova u BiH, Ured EU u BiH organizuje javnu debatu u Banjoj Luci. Cilj ovih javnih debata je čuti glasove građana, izazove s kojima se suočavaju, ali i omogućiti diskusiju sa predstavnicima pravosuđa koji će predstaviti i dobre prakse i govoriti o svom radu.

Molimo da svoje učešće potvrdite do 28.8.2023. godine na e-mail [email protected]; (ili putem telefona, na broj +387 61 545 351).

(Visited 32 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments