Poziv za Young European ambassadors – Pridružite nam se u Sarajevu

19 jun
Rok prijave 22.06.2021

Utorak, 22.6.2021. , Kutcha (Skenderija 15, Sarajevo) od 10:00 do 17:00

Young European Ambassadors (YEA) mreža objavljuje novi poziv za prijave namijenjen mladima sa zapadnog Balkana, starosne dobi  između 18 i 29 godina, koji žele postati vođe promjena.

Info dan YEA organizuje se 22.6.2021. u Sarajevu u Kutchi (Skenderija 15) od 10:00 do 17:00 gdje će svi zainteresovani imati priliku razgovarati sa trenutnim Evropskim mladim ambasadorima u Bosni i Hercegovini i saznati korisne informacije o učešću u ovom jedinstvenom programu za mlade!

Nadajući se sigurnijoj godini koja je pred nama, sa radošću dočekujemo nove mlade lidere, koji će potaknuti promjene unutar svojih zajednica i regiona zapadnog Balkana i EU. Svi koji su zainteresovani za nove i uzbudljive platforme, za online i oflajn aktivizam – od društvenih medija, podcastova i webinara do stvarnih događaja, aktivizma zajednice i još mnogo toga – prijavite se!

‘YEA’ su postali poznata mreža koja sa svojim vršnjacima dijeli informacije o mogućnostima koje nudi EU – od obrazovanja i razvoja vještina do putovanja, propagande i još mnogo toga.

Mreža YEA pokrenuta je u avgustu 2020. godine sa 60 pokretača iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova *, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Suština mreže se može opisati raznolikošću i dijeljenju zajedničke vizije: zajedničko učenje jednih o drugima i o Evropskoj uniji, provođenje kreativnih projekata, sticanje novih vještina, povezivanje putem društvenih mreža, organizovanje inspirativnih događaja – uvijek vođeni idejom da je aktivizam mladih najmoćniji alat za društvene promjene.

Pozivamo vas da posjetite našu web stranicu webalkans.eu/yea/become-a-yea/ za više informacija o postupku odabira, uključujući odredbe i uslove sudjelovanja. Faza prijave započinje 10. juna i bit će otvorena do 10. jula 2021. godine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte

Info centar Evropske unije u BiH

[email protected]

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments