Poziv za volontiranje za mlade Zapadnog Balkana

3 jan
Rok prijave 05.01.2020

Objavljen je poziv za program volontiranja „ko-dizajn za mlade” namijenjen kandidatima iz zemalja Zapadnog Balkana. Glavna tema programa je percepcija mladih o prioritetima za održavanje mira na Zapadnom Balkanu.

OBLAST:

Omladinski rad i aktivizam, volontiranje, mir.

OPIS

Program je dio inicijative „Od podijeljenih priča do zajedničkih prilika za budućnost”. Program će okupiti 24 učesnika (po četiri iz svake zemlje), 12 muškaraca i 12 žena. Cilj programa je da omogući saradnju mladih Balkana u poslijeratnom periodu i da se prevaziđu društvene podjele. Osim toga, mladi će imati priliku da identifikuju mirovne i bezbjednosne prioritete i učestvuju u konstruktivnom dijalogu sa donosiocima odluka na tu temu. Tako će stvoriti svoju mrežu i kolektivno se uključiti u političku diskusiju. Mladi će sprovoditi regionalna istraživanja, a nakon toga će podijeliti znanja dobijena putem njih, sarađivati sa vršnjacima i donosiocima odluka u cilju promocije zajedničkih dostignuća. Pokriveni su putni troškovi, a učesnici će dobijati džeparac tokom trajanja obuka, radionica i drugih događaja u okviru programa. Program finansira UN-ov fond za izgradnju mira. Program će se sprovoditi od februara do kraja 2020. godine u zemljama Zapadnog Balkana.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana starosti od 18 do 29 godina. Potrebno je iskustvo u aktivnostima izgradnje mira, društvene kohezije i pravde i ljudskih prava. Poželjno je i iskustvo u radu sa marginalizovanim grupama. Neophodno je dobro znanje engleskog jezika, a poznavanje drugih jezika je prednost.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRK9N6IZv8ngz6MFIwOWPnUu2NScg-gSEfBpzC0kkVNjf5mg/viewform?fbclid=IwAR0TEksPKarSXJGYxuHBmTAYtmEChUYUBNYaqXDD4Fi9ruA3MSMlB9PedY8

ROK ZA PRIJAVU:

5. januar 2020. godine
Detaljnije: https://mladiinfo.me/wp-content/uploads/2019/12/Call-for-applications-youth-co-design-team-finalfinal.pdf

(Visited 560 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments