POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 18.PITCHWISE festivalu ženske umjetnosti i aktivizma!

3 aug
Rok prijave 15.08.2023

Šta je PitchWise?

PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma smo pokrenule vođene potrebnom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno anagažirane  umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji. Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim 18.PitchWise festivalom okupljamo umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva.

Centralna tema sedamnaestog po redu PitchWise festivala je:

ODLUČNE CURE RUŠE PATRIJARHAT –  MI TO RADIMO VEĆ 18 GODINA!

Ove godine imamo poseban povod za slavlje jer sazrijevamo zajedno s festivalom. Novi status punoljetnosti donosi mnoge promjene, a PitchWise će se još više razvijati i rasti, pružajući nezaboravne trenutke i pričajući priče otpora patrijarhatu na svoj jedinstven način.

Međutim, s punoljetnošću dolazi i odgovornost. Naš festival će nastaviti pružati sigurno okruženje za sve posjetitelje/ke, s posebnim naglaskom na poštovanje i razumijevanje svih. Fondacija CURE posvećena je osiguravanju najboljeg mogućeg iskustva za sve koji/e posjete naš festival.

Kada se održava?

Festival ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise počinje u četvrtak, 7. 9. 2023. godine u 18:00 sati u Historijskom muzeju BiH, a završava 10. 9. 2023. godine u poslijepodnevnim satima. Cjelokupni program održava se u Sarajevu.

Šta mogu da dobijem za sebe?

Pridruživanje našem timu volontiranja ćeš sudjelovati u inspirativnom okruženju, razviti vještine organizovanja, steći iskustvo, nova poznanstva, mnogo dobre energije, imati ćete potvrde od Fondacije CURE za učestvovanje u organizaciji festivala, promotivne materijale, pokriće troškova putovanja u okviru Kantona Sarajeva.Prednost imaju volonteri/ke iz Sarajeva. Svi/e volonteri/ke će imati obezbjeđene obroke tokom sva tri dana festivala. Mnogo druženja i razvoj vještina timskog rada 😉

Svi volonteri/ke igraju ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog i inspirativnog iskustva za sve učesnike/ce festivala. PitchWise festival bi teško mogao postojati i uspješno se razvijati bez vrijednog doprinosa volontera/ki.

Kako to izgleda?

Pozivamo te da pogledaš linkove programa prethodnih festivala i saznaš:  http://www.fondacijacure.org/index.php?do=article&article_id=230

Šta se očekuje od mene?

Neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na 18. PitchWise festivalu jeste rad na organizaciji festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima za koje vjerujemo da možeš da postigneš u timskom radu s drugim volonterima/kama.

Kako da se prijavim?

Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno.

Sve što je potrebno jeste da pošalješ kratko pismo motivacije koje sadrži ime i prezime, kontakt telefon i šta je tvoja motivacija za prijavu, na e-mail [email protected] do petka, 15.08.2023. godine i pridružite se organizovanju festivala.

Očekujemo te!  😊

Tim Fondacije CURE

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments