Poziv za volontiranje na 14. Pravo Ljudski Film Festivalu

19 nov
Rok prijave 22.11.2019

Otvoren je poziv za volontere i volonterke 14. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala!

Pozivaju se svi zainteresirani mladi ljudi, stariji od 16 godina, da pomognu u organizaciji ovogodišnjeg festivala. Ukoliko volite filmsku umjetnost i druženje, želite sticati nova znanja i iskustva i rado radite u timu, pridružite se timu 14. PLJFF koji traje od 27. novembra do 2. decembra 2019. godine.

Tokom trajanja PLJFF, volonteri/ke će biti angažirani na sljedećim aktivnostima:

  • Promocija festivala, što podrazumijeva podjelu promotivnog materijala, rad na festivalskim lokacijama i informiranje festivalske publike;
  • Rad sa gostima festivala, u sklopu čega će dočekivati strane redatelje i redateljice, te pomagati gostima i gošćama Festivala;
  • Opremanje prostora, što znači opremanje i uređivanje prostorija u kojima će se održavati festivalske aktivnosti, te postavljanje tehnike, oznaka i slično;
  • Logistika festivala, što podrazumijeva organizaciju samog Festivala uz podršku organizacionog tima, koordinaciju različitih festivalskih dešavanja, te koordinaciju volontera i festivalskih lokacija.

Bit ćete raspoređeni u skladu sa vašim vještinama i sklonostima, a pored navedenih aktivnosti, volonteri/ke će biti pozvani da se angažiraju i u drugim poljima za koja pokazuju interes i u kojima žele steći znanje i iskustvo.

PLJFF za vas osigurava užinu i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, a također i druženje sa gostima i gošćama. Svim volonterkama i volonterima koji budu dio 14. Pravo Ljudski Film Festivala bit će dodijeljena potvrda o volontiranju.

Napomena: volontiranje na Pravo Ljudski Film Festivalu ne podrazumijeva novčanu naknadu. Pravo Ljudski također nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja u Sarajevu.

Prijave slati najkasnije do 22. novembra na mail adresu [email protected]. Nakon zatvaranja konkursa, Pravo Ljudski će organizovati obavezni pripremni sastanak za volontere i volonterke.

(Visited 284 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments