Poziv za voditelje radionica

1 sep
Rok prijave 10.09.2020

 

IN fondacija – fondacija za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH realizuje projekat “Osnaživanje djece u riziku” koji je dio programa Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).” Sve aktivnosti se provode u direktnom radu s djecom u Centru za podršku djeci i porodici, u prostorijama Osnovne škole “Milan Rakić” u Karanovcu.

U okviru projektnih radionica tražimo dva voditelja koji će biti angažovani na pozicijama:
1. Voditelj/ica muzičkih radionica sa djecom
2. Psiholog/ica za rad s roditeljima

1. Muzičke radionice
Kreativno izražavanje predstavlja značajan segment razvoja, podrške i prorade emocija posebno kada se radi o djecu u riziku ili djece sa nepovoljnim iskustvima u odrastanju. Djeca kroz različite kreativne aktivnosti prirodno i rado usvajaju nove vještine, ali i oslobađaju negativne emocije. Muzika i sviranje muzičkih instrumenata predstavlja dobar i djeci prihvatljiv način i zanimljivu aktivnost. Uz podršku voditelja koji ima muzička znanja, djeca će naučiti svirati neke instrumente, uvježbati neke pjesme i prezentovati ih na završnoj priredbi svojim vršnjacima u školi. To će ih posebno učiniti ponosnim i osnažiti njihovo samopoštovanje. Ove radionice bi trajale 3 mjeseca. Organizovale bi se jednom sedmično u trajanju od dva sata.
Za ovu poziciju se traži osoba koja ima završenu najmanje osnovnu muzičku školu i ima najmanje 3 godine iskustva u podučavanju, posebno djece osnovnoškolskog uzrasta ili/i muzičkim nastupima.

2. Podrška roditeljima/rad s roditeljima
Roditeljima djece u riziku također treba podrška i kroz ovaj projekat im nastojimo omogućiti da jačaju svoje roditeljske kapacitete i kompetencije kroz stručnu podršku, individualno ili/i po potrebi grupno na teme i izazove sa kojima se suočavaju tokom roditeljstva. Roditeljima će biti dostupan psiholog za savjetovanje i razgovore, kako bi im pomogli da što kavlitetnije odgovore roditeljskom zadatku. Ove aktivnosti će se provoditi tokom 4 mjeseca projekta, jednom sedmično u trajanju od dva sata. Aktivnosti će provoditti diplomirani psiholog sa najmanje 3 godine iskustva u savjetodavnom radu s roditeljima, posebno onim koji imaju slabije roditeljske kapacitete.

Prijavu, i CV za ove pozicije možete poslati na e-mail adresu: [email protected] najkasnije do 10.9. 2020. godine do 13 časova.

Za dodatne informacije obratite se na broj telefona +387 51 464 460, a više detalja o radu IN fondacije možete pronaći na web http://www.infondacija.org i našoj facebook stranici

 

(Visited 485 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments