Poziv za uključivanje u akciju: Dani otvorenih vrata

14 nov

Povodom obilježavanja 3. decembra/prosinca Dana osoba sa invaliditetom i 5. decembra/prosinca Dana volontera pokrećemo akciju volontiranja zvaničnika u organizacijama osoba sa invaliditetom, poda nazivom „DANI OTVORENIH VRATA“.

Iskoristite priliku da:

  • organizujete sastanak sa zvaničnikom i upoznajte ga sa vasim aktivnostima i inicijativama udruženja
  • organizujete radionicu na kojoj će zvaničnik učestvovati
  • ukoliko imate servis uključite zvaničnike da vam pomognu kod svakodnevnih zadataka
  • ukoliko ste planirali neku aktivnost povodom 3. decembra, učešće zvaničnika će podići vidljivost, broj učesnika i medija na viši nivo
  • iskoristite priliku za lobiranje i građenje novih partnerstava i incijativa

Akcija “DANI OTVORENIH VRATA“ će trajati od 2. do 6. decembra/prosinca 2019. u kojoj se obilježava i Međunarodni dan volonterizma. U želji da objedinimo obilježavanje ova dva važna datuma, pokrećemo akciju koja uključuje volontiranje lokalnih i međunarodnih zvaničnika u aktivnostima organizacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane organizacije osoba sa invaliditetom da se uključe u Akciju, te da kroz objedinjen Kalendar aktivnosti i širokom medijskom promocijom zajednički promovišemo prava i sposobnosti osoba sa invaliditetom, te uključimo relevantne zvaničnike u rad organizacija OSI.

U prilogu dostavljamo Poziv i Kalendar događaja, koji će (nakon dobijenih informacija od organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom) sadržavati informacije o svim prijavljenim događajima koji uključuju volonterizam zvaničnika.

Kalendar-aktivnosti_Dani-otvorenih-vrata-final-wordDownload

Vaše Kalendare možete slati na:

Akciju “Dani otvorenih vrata” pokreću organizacije UDAS, Helsinški parlament građana i UG “Nešto Više” sa partnerima Mrežom žena sa invaliditetom, Mreža nastradalih od mina i Mreža za izgradnju mira.

Akcija je dio projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana” koji finansira Evropska unija

Kompletna pozivnica:

Poziv_Dani-otvorenih-vrata-final

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments