Poziv za učesnike/ce: Edukacija o poduzetništvu UM,NA UM, NAUMITI”

10 dec
Rok prijave 14.12.2021

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, u periodu od 17. do 19.12. 2021. godine, u hotelu ibis Styles Sarajevo, organizuje edukaciju o poduzetništvu pod nazivom „UM, NA UM, NAUMITI“. Događaj je namijenjen za sve mlade osobe u dobi od 15 do 25 godina, sa područja općine Ilidža i grada Sarajeva.

✅ Edukacija će ponuditi raznovrstan set radionica, koje će učesnike osposobiti da koriste praktične alate i vještine u njihovom svakodnevnom životnom putovanju.

✅ Cilj projekta je osposobiti mlade potrebnim znanjima i vještinama; od razvoja ideja, marketinga, prezentacijskih i prodajnih vještina, do stjecanja osnovnih znanja o liderstvu, kao i pisanju biznis plana. Sve navedeno radimo kako bi mladi bili u mogućnosti razvijati vlastite poduzetničke poduhvate i poslovna rješenja te potaknuti suradnju mladih i lokalnih uspješnih poduzetnika.

✅ Svrha projekta jeste da upozna učesnike/ce šta je tim, rad u timu i liderstvo, te da ih animira da rade na izgradnji osobina dobrog timskog igrača i uspješnog lidera/ice.

🎯 Mladi ljudi tokom svog odrastanja često nailaze na suočavanje s realnim poteškoćama iz svakodnevnog života. Njihov zadatak koji se postavlja od strane društva najčešće se odnosi na to da pronađu svoje pozitivne načine prevazilaženja svakodnevnih problema i da pri tome odrastu u društveno korisne pojedince.

🚀 Lični rast i razvoj jeste tema koja podrazumijeva jačanje i osvještavanje kapaciteta i potencijala ličnosti, istraživanje sebe i vlastitih načina postojanja s ciljem unaprjeđenja i poboljšanja kvalitete življenja. A ova edukacija je upravo i  dizajnirana za mlade ljude koji žele unaprijediti svoje vještine kako bi uspješno gradili svoju karijeru, te poboljšali svoje životne vještine

Prijaviti se možete popunjavanjem forme koja se nalazi na OVOM LINKU.

Rok za prijave: utorak, 14. 12. 2021. godine do 23:59.

Svi aplikanti će biti obavješteni e-mailom o rezultatima, u srijedu 15.12.2021.

Za sva dodatna pitanja, kontaktirajte nas na mail: [email protected].

(Visited 183 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments