Poziv za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2019

29 mar
Rok prijave 31.03.2019

Forum lijeve inicijative uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme, poziva sve zainteresovane osobe, da se prijave za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2019. Jedan od modula Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti će biti realizovan uz podršku fondacije Kalevi Sorsa iz Finske.

Sudjelovanjem u Akademiji rodne ravnopravnosti, imate priliku da razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Demokratski procesi i položaj žena, institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost, žene na tržištu rada, učešću žena u političkom dijalogu, mir i sigurnost, političke vještine, su teme koje vas očekuju na Akademiji.

Akademija podrazumijeva VI modula:

 • I i II modul (12.-14.4.2019. godine)
  Teme: Demokratski procesi i položaj žena
  Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost
 • III modul (24.-26.5.2019. godine)
  Tema: Uloga i uticaj žena na politički dijalog
 • IV modul (14.-16.6.2019. godine)
  Tema: Žene na tržištu rada
 • V i VI modul (06.-08.9.2019. godine)
  Teme: Žene, mir i sigurnost
  Političke vještine

Da bi uspješno završili Akademiju, potrebno je da prisustvujete na svim modulima.

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem ONLINE LINK-a, najkasnije do kraja dana 31. marta 2019. godine. Broj polaznika/ca je maksimalno 20 učesnika/ca.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Akademiji je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, prevoza, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Za sve dodatne informacije obratite nam se putem kontakta: +387 33 612 529 ili [email protected].

Više  informacija ovdje.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments