Poziv za učešće u projektu “Forum teatar”

28 sep
Rok prijave 01.10.2019

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) poziva sve zainteresovane srednjoškolce iz lokalnih zajednica Busovača, Gornji Vakuf-Uskoplje i Stolac da učestvuju u realizaciji projekta pod nazivom „Forum teatar“ koji će se održati u oktobru i novembru 2019. godine u navedenim lokalnim zajednicama.

Učestvovanje u projektu „Forum teatar“ je idealna prilika za sve srednjoškolce iz Busovače, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Stoca za upoznavanje sa osnovama kreiranja i organizacije predstava i razmjene mišljenja, kao i stavova, kroz definisanje osnovnih problema sa kojima se suočavaju u svojim lokalnim zajednicama kao što su:

  •  Nedostatak kvalitetne praktične nastave u stručnim srednjim školama
  •  Zastarjeli način odvijanja nastave
  •  Fenomen dvije škole pod istim krovom
  •  Nepostojanje adekvatne inkluzivne nastave

Ukoliko ste zainteresovani za procese kreiranja likova, fiksiranja scene, izgradnje priče na pozorišnim daskama ili jednostavno želite podijeliti probleme sa svojim vršnjacima ovo je idealno mjesto i prilika za vas.

Poziv je otvoren za srednjoškolce iz Busovače/Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Stoca, a za samu prijavu nisu potrebni posebni uslovi u smislu obrazovanja, godina ili prethodnog iskustva. Ukoliko želite da učestvujete, družite se i naučite nešto novo dobrodošli ste.

Od sudionika se očekuje rad u skladu sa upustvima organizatora, odgovornost, poštivanje zadanih rokova i prethodnog dogovora.

Konkurs ostaje otvoren do 01.10.2019., a prijaviti se možete popunjavanjem prijavnice.

Svi kandidati biti će kontaktirati u roku od 2 dana nakon zatvaranja konkursa.

(Visited 87 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments