Poziv za učešće u javnoj kampanji pod nazivom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID – 19“

24 mar
Rok prijave 11.04.2020

Kroz historiju je svaki teški period iznjedrio ličnosti koji su pokazali veliki stepen odgovornosti, hrabrosti i stali na liniju odbrane, zaštite i požrtvovanja. I ovaj put, stvarnost nas uči da u našim zajednicama, u Bosni I Hercegovini, postoje oni koji su spremni nesebično pomogati drugima.

Kako bismo tim pojedincima / kama odali javno priznanje, ali i uticali na njihovu motivaciju, Fondacija Muharem Berbić se odlučila da pokrene javnu kampanju pod nazivom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID – 19“. Želja nam je da predstavimo i nagradimo one koji svojim nesebičnim zalaganjem, požrtvovanošću i hrabrošću, žrtvuju sebe, svoje zdravlje i svoje vrijeme u borbi protiv panedemije Corona virusa.

Ovim putem, pozivamo Vas da, zajedno sa nama, kandidujete određenu osobu. Pošaljite nam njenu ili njegovu sliku, ime, prezime i nekoliko rečenica o poslu kojim se bavi, ali i razlog zbog kojeg smatrate da je upravo ta osoba „Heroj / Heroina zajednice u borbi protiv COVID – 19“. Također, bit će nam potrebno da napišete svoje ime i prezime kako bi Vaši heroji i heroine znali ko im je dodjelio ovu titulu odnosno od strane koga su nominovani.

Vaši učitelji / učiteljice, nastavnici / nastavnice, profesori / profesorice, doktori / doktorice, volonteri i volonterke, drugo medicinsko osoblje ili uposlenici / uposlenice u trgovinama, ali i sve druge osobe za koje smatrate da trebaju dobiti javno priznanje, a koje nam olakšavaju svakodnevnicu u ovim teškim vremenima, su pravi kandidati koji mogu ponijeti ovu titulu.

Fotografije osoba koje nominujete, zajedno sa potrebnim informacijama šaljite putem facebook stranice Fondacija Muharem Berbić ili na mail adresu [email protected] sa naznakom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID -19“.

Svi heroji i heroine će biti objavljeni na Facebook i Instagram stranici Fondacije Muharem Berbić, a za „Heroje / Heroine zajednice u borbi protiv COVD – 19“ koji dobiju najveći broj lajkova, predviđene su i vrijedne nagrade.

Kampanja ostaje otvorena dvadeset (20) dana počevši od 23.03.2020. godine.

Koji su Vaši Heroji / Heroine zajednice?

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments