Poziv za učešće u ekološkoj akciji „Udružimo ruke – očistimo Trebević“

18 okt

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže akciji čišćenja Trebevića, koja će se održati 20.10.2019. godine sa početkom u 10:00 sati. Organizatori akcije su Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, a partneri su Sarajevo American Employees Association (SEAE), kao i ‘Green Team’ ambasade, udruženje Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo, Let’s Do It Bosna i Hercegovina, Trash Challenge – Sarajevo, Odliv mozgova i KP ‘RAD’.

Trebević je jedno od najdražih izletišta jer je udaljen samo 12km od centra Sarajeva, a još manje od Istočnog Sarajeva. Okružen gustom borovom šumom, Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači bacaju na nepropisan način. Akcija čišćenja „Udružimo ruke – očistimo Trebević“ – „Удружимо руке – очистимо Требевић“ je prilika da probudimo ekološku svijest kod građana BiH i da svi budemo partneri u očuvanju prirode.

Pripremu i provjeru terena će izvršiti nadležne službe 7 dana prije same akcije, te će samim tim osigurati da mjesta koje se budu čistila budu sigurna i za najmlađe.

Ukoliko želite da se priključite akciji pošaljite e-mail sa imenom i prezimenom i brojem telefona na [email protected] ili putem telefona 061/211 079.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments