Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

9 jan
Rok prijave 13.01.2023

Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Zenice i okolnih općina da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. januara 2023. godine u Američkom kutku u Zenici, sa početkom u 11:30 h, tokom koje će se prezentirati prethodno pomenuti projekat zainteresovanim LRO-ma.

Svrha LRO/AA je jačanje uloge LRO-a u razvoju lokalnih zajednica povećanjem efikasnosti organizacija, saradnje između LRO i filantropije u lokalnim zajednicama. Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa USAID-om, nastoji da podrži LRO, mobiliše resurse i unaprijedi saradnju sa lokalnim vlastima, biznisima i javnošću u rješavanju izazova u razvoju zajednica.

U sklopu ovog projekta, Mreža za izgradnju mira će vršiti

distribuciju institucionalnih operativnih grantova LRO-ima širom Bosne i Hercegovine. Mreža za izgradnju mira će u krajem januara 2023. godine objaviti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga od strane LRO-a. Detaljne informacije o projektu i pozivu će biti predstavljene na prezentaciji 16. januara 2023. godine.

Ukoliko imate pitanja, molimo vas da svoja pitanja dostavite putem maila

na [email protected] (kontakt osoba Dajana Čelebić). Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 13. januara 2023. godine do 17h prijavom na link

mreza-mira.net

 

(Visited 57 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments