Poziv za učešće na prezentaciji priručnika medijske psimenosti

5 dec

Poštovani/a,

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH poziva vas na Prezentaciju priručnika medijske psimenosti koja će   se održati u utorak, 7. decembar 2021. godina u Hotelu Evropa s početkom u 12h.

Priručnik medijske pismenosti dio je projekntih aktivnosti u sklopu projekta “Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih” (“Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth”) kojeg  sprovode partnerske organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH i Global Analitike. 

Priručnik je namijenjen profesorima, nastavnicima, edukatorima i aktivistima kao pomoćno sredstvo u podučavanju mladih u područjima medijskog prava, slobode govora, te medijske pismenosti u cjelini (društvene mreže, mediji, lažne vijesti, dezinformacije). Takođe, obrađuje izuzetno aktuelne i bitne teme naročito kada se govori o informisanju mladih o ponašanju na društvenim mrežama.

Projekt “Suzbijanje govora mržnje kroz osnaživanje mladih” (“Suppressing Hate Speech Through Empowerment of Youth”) finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije u BiH kao dio MATRA (Društvena transformacija) programa

U sklopu projekta radi se na edukaciji mladih ljudi i javnosti o osnovama medijske pismenost. S obzirom na brzinu razvoja medija (naročito u online segmentu), govora mržnje i fake newsa, cilj nam je kroz projekt pokrenuti širu diskusiju u javnom prostoru o ovom pitanju kako bi se jasnije upoznala i regulisala ova oblast što može biti od naročitog značaja za novinare_ke i bh javnost,

Molim da Vaše prisustvo potvrdite uposleniku_ci Inicijative putem maila na [email protected] ili na [email protected] ili na broj telefona +387 62 127 103.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments