Poziv za učešće na ljetnoj školi “Klimatske promjene i zagađenje zraka”

23 maj
Rok prijave 10.06.2024

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo o otvaranju prijava za prvu Ljetnu školu pod nazivom “Klimatske promjene i zagađenje zraka”, koja će se održati od 1. do 5. jula 2024. godine na Univerzitetu u Sarajevu, Centru za interdisciplinarne studije – „prof. dr. Zdravko Grebo“. Ovaj program, podržan od strane UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, namijenjen je mladima koji žele proširiti svoje znanje o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na okoliš i društvo.

Ljetna škola je namijenjena studentima javnih Univerziteta u Bosni i Hercegovini, kao i onima koji su nedavno završili studij ili su maturanti srednjih škola, u dobi od 17 do 25 godina. Svjesni smo važnosti interdisciplinarnog pristupa u suočavanju s ovim pitanjima te smo osmislili program koji će obuhvatiti različite aspekte klimatskih promjena i zagađenja zraka.

Za prijavu na Ljetnu školu, potrebno je dostaviti kratku biografiju sa osnovnim kontakt podacima, najkasnije do 10. 6. 2024.

Prijave slati na aida.[email protected]

Polaznici će dobiti certifikat koji dokumentuje učešće na Ljetnoj školi “Klimatske promjene i zagađenje zraka”, na kojem su naznačeni sve pohađane tematske oblasti.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments