Poziv za učešće na konferenciji: ProAkt – Jačanje građanskog aktivizma kroz Koaliciju „Udruženi možemo više”

4 mar
Rok prijave 07.03.2019

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje civilnog društva 2019, CDP „Globus“ poziva zainteresovane društvene aktiviste, predstavnike/ce nevladinih organizacija, istraživače i stručnjake u oblasti socijalne inkluzije, zapošljavanja i preduzetništva da se prijave za učešće na konferenciji: ProAkt- Jačanje građanskog aktivizma kroz Koaliciju „Udruženi možemo više.“

 

 

Konferencija će biti održana 15.03.2019. godine u sali Socijalno-edukativnog centra u Banjoj Luci sa početkom u 11.00 sati.

Brojni izazovi u pogledu socijalne i ekonomske situacije građana BiH nameću potrebu da građanske organizacije preuzmu aktivniju ulogu u procesima demokratizacije i rješavanja društvenih problema. Na konferenciji se promoviše socijalno preduzetništvo, kao jedan od najboljih načina za podsticanje građanskog aktivizma, jer su temelji ovog oblika djelovanja najbliži vrijednostima koje promoviše civilni sektor, kao što su solidarnost, humanost, tolerancija, itd.

Konferencija je izvrsna prilika da:

  • predstavite Vaše aktivnosti, viziju, planove i sl. u vezi sa građanskim djelovanjem ili umrežavanjem,
  • razmijenite iskustva i mišljenja sa drugim učesnicima tokom konferencije,
  • proširite svoja saznanja o građanskom aktivizmu i socijalnom preduzetništvu u kontekstu globalnih i lokalnih društvenih transformacija.

Prijavu za učešće na konferenciji možete izvršiti dostavljanjem popunjenog prijavnog obrasca na e-mail: [email protected] do 07.03.2019. godine.

U skladu sa finansijskim mogućnostima, organizator – CDP „Globus“ će snositi troškove noćenja (1 noćenje, 14/15. mart 2019) i troškove prevoza za odabrane učesnike van Banjaluke, te ručak i osvježenje tokom održavanja konferencije 15.03.2019. za sve učesnike konferencije. Odabir učesnika konferencije vršiće se na osnovu analize prijava i iskazane motivisanosti u prijavnim obrascima.

Po završetku konferencije, zaključci i ključne poruke će biti promovisani i predstavljeni učesnicima tokom održavanja Međunarodne nedjelje civilnog društva (International Civil Society Week – ICSW 2019) koja će se održati od 8–12. aprila 2019. godine u Beogradu pod nazivom „Moć zajedništva.“ Međunarodna nedjelja civilnog društva (ICSW) okuplja zainteresovane pojedince iz različitih sektora, regiona i sa različitim iskustvima da se uključe u rješavanje najvećih izazova našeg društva.

(Visited 166 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments