Poziv za ućešće na edukativnim radionicama povodom obilježavanja dana prevencije vršnjačkog nasilja

22 feb

Udruženje „Novi put” iz Mostara obilježava „Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica” – 24.02.2021. realizacijom niza aktivnosti kako bi se skrenula pažnja na problem vršnjačkog nasilja, te podigla svijest i osudio njegov svaki oblik.

Tim povodom Udruženje „Novi put” će organizovati i dvije radionice za učenike/ce od 12-17 godina. Prva radionica pod nazivom „Udarac” će se održati 23.02.2021. godine s početkom u 16:30. Ova radionica ima za cilj educirati učenike/ce o oblicima nasilja i pravilnoj reakciji na nasilje. Druga radionica pod nazivom „Uspješan nasilnik” će se održati 24.02.2021. s početkom u 16.30 i ima za cilj educirati učenike/ce o tehnikama rješavanja sukoba. Obje radionice će se održati u prostorijama našeg Udruženja u Mostaru, na adresi Adema Buća 10. Voditeljica radionica je magistrica psihologije Kristina Omejić.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti put e-maila na [email protected] Broj mjesta je ograničen i najviše 8 učenika/ca može prisustvovati jednoj radionici.

Za više informacija posjetite našu stranicu Udruženje “Novi put” na Instagramu i Facebook-u.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments