Poziv za saradnju: Piši o miru za Mrežu mira

20 nov
Rok prijave 17.12.2021

Mreža za izgradnju mira je  koalicija 220 članica, organizacija i škola iz cijele BiH, koja teži izgradnji održivog mira u BiH, ali i šire. U okviru svog rada Mreža za izgradnju mira administrira web stranicom mreza-mira.net, koja svakodnevno pruža informacije relevantne za građane, civilno društvo, medije i vlasti. Ona predstavlja prostor gdje se čuje glas civilnog društva,  gdje aktivisti i aktivistice mogu iskazati svoj stav, mišljenje ili kritiku (ukoliko su isti u skladu sa vrijednostima Mreže mira), bez straha od cenzure. Mreža mira teži dijeljenju pozitivnih priča, pogotovo onih koji se tiču izgradnje mira, stoga osobe koje bi željele pisati o izgradnji mira poziva na saradnju.

Na poziv za saradnju se mogu prijaviti osobe iz BiH, bez obzira na mjesto stanovanja, koje imaju iskustva u pisanju članaka. Svjesni_e činjenice da mlade osobe često nemaju priliku za zaposlenje, da im je pristup poslovnom angažmanu otežan, posebno ohrabrujemo mlade osobe da se odazovu našem pozivu. Intersekcionalnost je jedna od vodećih vrijednosti Mreže za izgradnju mira, ohrabrujemo pogotovo osobe koje su pripadnici_e ranjivih grupa u našem društvu da se prijave na ovaj poziv.

OPIS ANGAŽMANA

Opis angažmana podrazumijeva odlično poznavanje gramatike i pravopisa B/H/S jezika, poznavanje tema vezanih za izgradnju mira, odgovornost, kreativnost, predlaganje tema, pisanje minimalno jednog članka mjesečno (min. 1000 riječi), samostalno kontaktiranje sagovornika_ca, te eventualni izlazak na teren radi fotografisanja, uzimanja izjave ili posjete događaju. Članci koji budu kreirani u okviru saradnje sa Mrežom mira ni na koji način ne mogu biti politički obojeni. Mreža za izgradnju mira zadržava pravo procjene svih članaka u skladu sa vrijednostima Mreže za izgradnju mira, koje se mogu pronaći dokumentima dostupnim na sljedećem linku: https://www.mreza-mira.net/o-nama/strateski-dokumenti/.

VREMENSKI ROK

Na poziv se možete prijaviti do petka 17. decembra 2021. do 23.59h. Odabrane osobe bit će kontaktirane najkasnije sedam dana nakon zatvaranja poziva, a počet će sa angažmanom od januara 2022. godine.

NAČIN PRIJAVE

Pošaljite nam svoju kratku biografiju, četiri teme o kojima biste željeli pisati u 2022. godini i jedan Vaš autorski tekst (izvještaj, komentar, intervju ili kolumnu) vezan za izgradnju mira.  Prijave možete poslati putem e-maila na [email protected][email protected], a dodatne informacije možete dobiti putem telefona +387 33 741 080. Kontakt osoba je Maida Zagorac.

ZAŠTO SARAĐIVATI SA MREŽOM MIRA?

Nudimo Vam honorarni angažman zasnovan na učinku (honorar po članku), priliku za razvijanje kreativnosti i iskustvo pisanja za najčitaniji portal koji vodi jedna organizacija civilnog društva. Nudimo Vam priliku da Vaši članci o izgradnji mira dođu do višemilionske publike (Mreža mira je tokom prošle godine imala preko 4 miliona jedinstvenih posjeta, dok na dnevnom nivou broji između 10 i 15 hiljada jedinstvenih čitanja) i zainteresovane javnosti. Kroz web stranicu Mreže mira, želimo pružiti siguran i pouzdan prostor za informisanje, dijeljenje iskustava, pozitivnih vijesti, stoga, nudimo Vam priliku da budete aktivni akteri i akterke izgradnje mira.

(Visited 301 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments