Poziv za saradnju institucijama i nevladinim organizacijama koje rade sa porodicama

23 maj

Obraćamo vam se u ime tima sistemskih psihoterapeuta u edukaciji i sistemskih porodičnih supervizora iz Instituta Mentis u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Naš institut predstavlja prostor za učenje, razmišljanje i rad u oblasti sistemske porodične terapije.

Ovim putem, želimo pozvati vašu instituciju na profesionalnu saradnju s ciljem daljeg unaprijeđenja kvaliteta života porodica s kojima radimo.

Naša misija je unaprjeđenje zajednice i kvaliteta života kroz:

Direktni psihoterapijski rad sa porodicama, parovima i pojedincima

Edukaciju i promociju stručnjaka iz oblasti sistemsko porodične psihoterapije

Interdisciplinarnu saradnju sa domaćim i stranim udruženjima/fondacijama, institucijama i pojedincima koji se bave zajednicom i porodicama

Istraživanje o mentalnom zdravlju u porodicama i zajednici, te senzibilizaciju društva o važnosti očuvanja i unaprjeđenja mentalnog zdravlja kao i kvalitete života porodica i zajednica

Naš pristup terapiji podržava i uvažava perspektivu svakog člana porodice, s posebnim naglaskom na procesu promjene u porodici. Naša je svrha pružiti sveobuhvatnu podršku i voditi porodice kroz proces promjene. Uvjereni smo da bi Institut Mentis mogao biti izvor podrške i vašoj instituciji u radu s porodicama. Stoga vas pozivamo da razmislite o upućivanju porodica iz vaše institucije ka našem Institutu Mentis. Usluge za upućene porodice bi bile besplatne, i imaju za cilj podržati unaprjeđenje kvalitete života porodica u našim zajednicama.

Za sve dodatne informacije o našim uslugama i potencijalnoj saradnji, molimo vas da nas kontaktirate na [email protected] ili da posjetite našu web stranicu.

Zahvaljujemo se na vašem vremenu i radujemo se mogućnosti saradnje.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments